Vertrek Rome


Vandaag beginnen we weer aan een nieuwe tripje.

Dit keer gaan we op citytrip voor enkel dagjes naar Rome, de eeuwige stad …

We vliegen met Brussels Airlines, en het kan relaxed gaan, want onze vlucht vertrekt
pas om 15h00, en de valiesjes staan al klaar, dus geen vertrekstress
We vertrekken goed op tijd en komen ook ruim voor ons vertrekuur aan op de luchthaven.

Na alle formaliteiten vervuld te hebben zijn we dan weg.  De vlucht verloopt voorspoedig en op amper 2 uurtjes vliegen, zijn we al ter bestemming.

Vanuit de luchthaven kunnen we met de trein naar het centrum van Rome ( Roma Termini )
Dat gaat allemaal vlotjes, deze trein – de Leonardo Express – rijdt enkel heen en weer tussen de luchthaven en het centrum, en heeft ook nergens anders een stop, dus na een goed half uurtje sporen zijn we in het immense centraal station van Roma Termini, dit is niet enkel een treinstation, maar ook de centrale bus-, tram- en metrohalte, hier komt al het openbaar vervoer zo’n beetje samen, en dat is natuurlijk best wel handig.

Ons hotel ligt op amper een kwartiertje stappen van Termini, en gelukkig is het helemaal niet moeilijk te vinden, we zijn er zo.

We haasten ons een beetje, want terwijl we deze morgen op de luchthaven zaten te wachten hadden we in een tijdschrift over Rome gezien dat er een oud trammetje door de stad rijdt,

waarop je ook kan dineren, en waar steeds ook een live bandje aanwezig is, de ‘ Tramjazz ‘ genoemd.  Toeval wil dat er deze avond een rit op het programma staat, onder de noemer ‘Swing’,
dat willen we uiteraard wel eens meemaken, bovendien doorkruisen we op die manier al eens
een eerste keer de oude binnenstad, en dat bij sfeerverlichting en met een lekker etentje,
dus dat hadden we vanop Zaventem nog snel gereserveerd.

Wanneer we dus in ons hotel aankomen, gaan we eerst de koffers droppen, en vertrekken we daarna te voet naar het beginpunt van de Tramjazz. Dat is gelukkig allemaal heel eenvoudig te vinden en we zijn er dan ook een uurtje te vroeg.  Geen probleem want in de buurt genoeg terrasjes te vinden, dus we drinken er al direct onze eerste koffie op Italiaanse bodem.
Hmmm, 20h00 s avonds op 29/3 een terrasje doen, zonder jas, terwijl het thuis in België koud is en  regent … we beginnen er al goed aan 🙂

Stipt op tijd komt ons trammetje er aan gereden en we zetten ons neer aan ‘ons’ tafeltje, dat we delen met 2 Franse meisjes, gezellig.
Het bandje swingt er alvast op los terwijl wij genieten van een glaasje prosecco en de mooie uitzichten onderweg.

We doen een hele toer langs het Colosseum, Villa Borghese en Museum van moderne kunsten,
alles is sprookjesachtig verlicht en wij sjokkelen er met ons trammetje doorheen, terwijl we genieten van een lekker etentje.  Uiteraard zijn de kookmogelijkheden op dergelijk vervoermiddel beperkt, en is het menu dat ook een beetje, maar eenvoudig kan ook heel lekker zijn, zo blijkt !

De glazen wijn worden regelmatig bijgeschonken, het bandje speelt regelmatig swingende deuntjes en wij rijden ondertussen door een levende postkaart, super !

Er wordt bovendien op verschillende plekken gestopt, zodat iedereen die dat wil ook prachtige fotootjes van Rome by night kan maken.

Om middernacht komen we dan terug aan op de plaats van vertrek, en tot onze verbazing vinden we de weg naar ons hotel zonder enig probleem van de eerste keer terug 🙂

Terug in het hotel zoeken we ons bed op in onze kabouterkamer … het is echt een heel klein kamertje met een hele kleine ( maar super uitgeruste ) badkamer, in een prachtig oud gebouw,
met een binnenpleintje waar alle kamers zicht op hebben ( helaas wel verwaarloosd, dat binnenpleintje )
Ruimte is duur in centrum Rome ( zoals in elke grootstad uiteraard )

We hadden in elk geval een fantastische ( en onverwachte ) eerste avond, goe begonnen ….

Categorieën:Europa, Italie, Rome

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: