Tarifa met boottocht en vlindertjes


Hoewel de kamer dus dik in orde was, was het wel heel gehorig in het gebouw, we hebben zowat elke feestvierder s nachts horen aankomen, maar ja, meer kan je uiteraard niet verwachten 🙂

We vertrekken naar de bar naast het hotel, nemen een licht ontbijt ( je weet maar nooit als de zee toch eens iets minder vlak moest zijn dan verwacht 🙂 ) een fruitsla waar je makkelijk een hele week van kan eten, oef …

We gaan dan naar het vertrekpunt van de boot, en schepen in.

In tegenstelling tot Noorwegen ( dat was een vissersboot ) gaat het hier meer om een soort klein jachtje, waar je over de hele boot kan bewegen om te visjes te zien.

Hoewel het zonnetje vrolijk schijnt, wordt het op de boot uiteraard ook wel een beetje frisjes wanneer hij vaart maakt.  We hadden dat lesje heel goed onthouden van Noorwegen, en waren dus, in tegenstelling tot vele anderen op ons bootje, goed voorbereid met een lekker warme vest.

Natuurlijk is het absoluut niet zo koud als in Andenes, maar die vest doet toch wel deugd tijdens de vaart.  Na ong. een uurtje varen houden we halt omdat de eerste walvis gespot is.

Het is een iets kleiner dier, maar na wat over en weer gezwem, maakt hij een prachtige duik en zien we zijn ( of haar ) staart heel gracieus in het water verdwijnen, mooi !

We varen weer verder, en ietsje later stoppen we terug omdat we midden tussen een heel groep dolfijnen zijn beland, ze zwemmen eerst een eindje van onze boot vandaan, maar na een tijdje komen ze wel dichterbij en kunnen we ze heel goed zien.  Ze zijn echter heel snel en met heel veel en duiken aan alle kanten van de boot onverwacht op, prachtig om te zien, maar je hebt uiteraard ogen te kort.  Prachtige dieren, af en toe maken ze zelfs vlakbij de boot vrolijke sprongen, super toch.  Alleen jammer dat we niet altijd op tijd zijn om fotootjes te nemen, maar we zien het allemaal met eigen ogen en dat is het belangrijkste.

Stilaan wordt het dan tijd om terug te keren naar de haven, en met spijt in het hart nemen we afscheid van deze mooie dieren, misschien tot nog eens …

Als we terug zijn in de haven, gaan we nog ergens een broodje eten ( gezien we deze morgen toch niet te gek durfden te doen 🙂 ) en vatten we daarna de terugtocht aan naar ons andere verblijf.

Prachtige uitstap, blij dat we het gedaan hebben en dat we er 2 dagen voor hebben uitgetrokken.

Absolute aanrader !

Aangezien we op tijd aan de terugtocht begonnen zijn, hebben we nog tijd zat om onderweg te stoppen aan de vlindertuin, net buiten Malaga.

Er zouden zo’n 1.500 vlinders rondfaldderen, in alle soorten en maten, dus dat gaan we eens bekijken.

We nemen een ticketje en gaan de bloedhete ruimte binnen, waar het een beetje sauna allures heeft, warm en vochtig dus …

Zodra we er binnen zijn, komt de eerste vlinder ons al tegemoet gezweefd, het is een heel mooie, vrij grote blauwe vlinder, maar hij wil niet direct ergens gaan zitten, zodat we hem kunnen fotograferen, t is een zenuwachtig beestje blijkbaar 🙂

We nemen onze tijd en wandelen rustig rond, er vliegen inderdaad een massa prachtige exemplaren rond, in alle kleurtjes, er zijn er zelfs bij die een beetje doorzichtig zijn.

De vriendelijke dame die alles daar verzorgt, geeft de nodige uitleg over de vlinders, de rupsen en de poppen.  We kunnen ook – vanachter een raampje uiteraard – kijken hoe de vlinders zich in de ‘couveuse’ ontpoppen tot de prachtige diertjes die we in de tuin zelf zien rondvliegen.
Het ontpoppen zelf duurt blijkbaar maar enkele minuten, maar nadat ze eruit zijn, blijven ze nog enkele uren ‘hangen’ in de vlinderkast tot hun vleugels volledig opgedroogd zijn, eerder kunnen ze blijkbaar niet vliegen, interressant om weten toch wel.

We krijgen ook nog te horen, dat er in de vlindertuin ook verschillende vogeltjes te vinden zijn, een leguaantje en een mini-kangaroetje ( de juiste benaming ontsnapt ons even 🙂 )

We kijken na de uitleg nog wat verder rond, en zien buiten de prachtige vlinders, inderdaad ook nog verschillende fegekleurde, heel drukdoenerige vogeltjes zitten, leuk.`

De leguaan ( een kleinere soort ) die zit helemaal alleen ( een beetje zielig zicht ) boven in de serre, hij ligt er ook helemaal uitgeteld bij … misschien toch niet zo fijn voor dit mooie beestje.

Het kangaroetje lijkt het dan weer wel erg naar zijn ( of haar ? ) zin te hebben, die huppelt vrolijk rond, knabbelt hier en daar wat aan de blaadjes van de weelderige plantengroei, en nestelt zich
later lekker in zijn nestje met stro om een slaapje te doen, buikje goed vol waarschijnlijk 🙂

Omdat het er toch wel erg tropisch is, en we na een tijdje wel zowat alle mogelijke soorten vlinders gezien hebben ( althans, dat denken wij dan ), gaan we stilaan terug naar de uitgang.

We nemen nog een kijkje in de shop en drinken nog een ananassapje, voor we dan terug naar Nerja rijden, waar we dan de stad intrekken om nog iets te eten.

Laat op de avond duiken we in ons bedje, nog nagenietend van deze prachtige dagen.

Categorieën:Europa, Nerja ( Andalusië ), Spanje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: