Fiesta in Nerja


Vandaag hadden we het plan opgevat om naar Nerja te wandelen en daar de lokale markt eens te bezoeken.  Gezien de drukke, en lange dagen, die we achter de rug hebben van ons vorige uitstapje, nemen echter onze tijd, we slapen een beetje uit en gaan dan op t gemakje ontbijten.

In de 2 dagen dat we zijn weggeweest, zijn er ondertussen ook andere gasten in de B&B toegekomen.  We slaan een babbeltje met een Zwitsers koppel dat er nu logeert, lieve mensen die blijkbaar nabij Zurich een boerderij hebben, en nu dus, net als wij, een beetje vakantie nemen.

Blijkbaar is dat met de boerderij niet direct een probleem omdat ze enkel nog koeien hebben, die in dit seizoen al op de wei staan, en dus eten genoeg hebben.

Het babbeltje wordt uiteindelijk een hele voormiddag gezellig keuvelen over van alles en nog wat, ook eens fijn.

We vernemen van onze Zwitserse medebewoners dat de markt vandaag niet doorgaat omdat er één of ander Fiesta gaat plaatsvinden in Nerja, het zou een echte feestdag zijn, en dan is er dus geen markt helaas.

Maar niet getreurd, de Fiesta zou heel erg kleurrijk en vrolijk zijn, zelfs met een optocht door de straten van het oude centrum erbij.

Voor ons ook reden genoeg om daar eens een kijkje te gaan nemen.

Rond het middaguur gaan we dan te voet naar Nerja ( we hebben de vorige dagen genoeg in de auto gezeten ) om de feestelijkheden te gaan opzoeken.

Dat blijkt helemaal niet moeilijk te vinden, we volgen gewoon de prachtig uitgedoste inwoners ( vooral de dames zijn schitterend gekleed in de traditionele Spaanse flamencojurken ).

Het is duidelijke een hoogdag voor hen, want iedereen is vrolijk, uitbundig en goed gezind !

Zelfs de kindjes zijn heel mooi aangekleed, meestal ook prachtig assorti met hun uitbundig geklede mama’s, prachtig !

De meeste mannen houden het redelijk klassiek, maar hier en daar zit er toch ééntje bij die helemaal in dezelfde stijl gekleed is, zelfs met de nodige make-up 🙂

Gelukkig voor ons poseert ook iedereen heel gewillig, wat natuurlijk weer prachtige beeldjes oplevert, ook de stoet op zich trouwens, de wagen zijn vrolijk en kleurrijk versierd en puilen uit van de drankjes en hapjes voor alle deelnemende inwoners.

t Is heel leuk om te zien, zuiderse charme en vrolijkheid 🙂

Na de stoet een tijdje gevolgd te hebben, wandelen we terug naar de kust en besluiten een eindje te kustlijn te volgen.  Het is prachtig weer, een beetje winderig uiteraard aan zee, maar heel aangenaam om te wandelen.  Eerst gaan we richting Maro, maar op een bepaald moment houdt de ‘boulevard’ er mee op en kunnen we niet verder.

We keren dan maar op onze stappen terug en wandelen het centrum terug voorbij, de andere richting uit.   Hier kunnen we wel een heel eind verder wandelen en we keren uiteindelijk terug langs de buitenkant van de Nerja.  Hier bijna geen toerist te bespeuren, hier wonen enkel de lokale mensen in woontorens en appartementen.  Beetje minder uitbundig allemaal, maar het lijkt ons evengoed een prachtige plek om te wonen.

Na de deugddoende wandeling keren we terug naar de B&B, nemen een doucheke en gaan dan op zoek naar een eetadresje.

We komen uiteindelijk terecht bij July’s en Valery’s, een piepklein Cubaans restaurantje,
waar je een beetje specialere tapas kan eten ( heel wat vegetarische bvb ), maar waar het vooral de sfeer is, die het bijzonder maakt.

De eigenaar bedient iedereen al zingend, en als het een beetje rustiger worde in de latere uurtjes,
gaat hij zelfs dansen met andere locals, die echter, voor zover we dat kunnen beoordelen, gelijkaardige roots hebben.

Ritme hebben ze allemaal in hun lichaam en het is een hele fijne, sfeervolle avond

Doet uiteraard een beetje terugdenken aan onze trip naar Cuba, een heel erg leuk adresje !

Vandaag dus een vrolijke, uitbundige en feestelijke dag 🙂

Categorieën:Europa, Nerja ( Andalusië ), Spanje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: