Malaga


Hoog tijd vandaag voor een bezoekje aan Malaga, toch wel een beetje de belangrijkste stad van deze regio en – gezien de vele bekenden die hier dit jaar al naartoe zijn geweest of nog gaan – blijkbaar erg ‘hot’ voor het moment 🙂

Dat willen we natuurlijk zelf ook eens gaan bekijken !

Na het ontbijt en opnieuw een leuk praatje met onze Zwitserse buren, stappen we in onze wagen en vertrekken naar Malaga.  Het is een uurtje rijden ongeveer en onze gastheer en -vrouw hebben ons al heel wat info gegeven waar we best kunnen parkeren en wat er allemaal te zien is, heel fijn !

We vinden de voorgestelde parking heel vlot, en die blijkt inderdaad vlakbij het oude centrum van de stad te zijn, handig wel.

We duiken het historische centrum in en trekken in eerste instantie naar het Alcazaba, volgens wat we gelezen hebben een kleinere versie van het beroemde Alhambra paleizen complex in Granada ( waar we later deze week nog naartoe gaan )

Tot onze verrassing is de inkomprijs heel erg bescheiden, wat meestal niet het geval is voor dergelijke historische plekken.

Maar hier valt het dus enorm mee, en je hoefde het zelfs niet weken vooraf te reserveren ( zoals het Alhambra ), je kan er gewoon zo in ( heeft ws ook wel met het vroege seizoen te maken )

We wandelen er rustig rond, en bekijken het prachtige bouwwerk.  Het is blijkbaar ook een fort geweest, en erg goed bewaard gebleven.  Binnenin zijn de tuintjes prachtig aangelegd en onderhouden en de uitzichten zijn prachtig.  Bovendien dus niet te veel volk, dus heel fijn om er rustig rond te kuieren, dit is zeker en vast een meevaller.

Al we het fort weer buitenstappen, gaan we op zoek naar het geboortehuis van de befaamde Pablo Picasso.  Alles staat heel goed aangegeven en we zijn er zo.  Een prachtig standbeeld van de meester himself zit op een bankje op het plein voor zijn huis, heel mooi gedaan !

Na het Picasso intermezzo, wandelen we verder deze mooie stad door, het is een heel open,
vrolijke stad, met een prachtig historisch centrum.

We dwalen een beetje door de vele kleine straatjes en luisteren een tijdje naar een straatartiest, die een verrassend mooie stem blijkt te hebben.  Hij verkoopt ook CD’tjes en omdat het toch wel heel mooi is, kopen we er ook ééntje.  Kwestie van thuis nog eens terug een beetje in vakantiestemming te komen 🙂

Onderweg komen we langs een klein koffiebarretje, met een mini-terrasje dat enkel uit houten krukjes bestaat.  Het motto hier is ‘ coffee is always a good idea ‘

Daar zijn wij het helemaal mee eens, en we ploffen neer op één van de leuke krukjes voor een Icecoffee en een gewone Café con leche.

De barista kent zijn vak, het is heerlijk !

Na dit koffiekletsje gaan we weer verder en zien in de oude binnenstad het ene pittoreske of fotogenieke plekje na het andere, Malaga is zeker en vast de moeite waard.

Wanneer we op onze dwaaltocht door de stad opeens op een pleintje terechtkomen waar een meneer in chique zwart pak, prachtige – weliswaar Italiaanse – muziek staat te zingen, besluiten we om hier halt te houden voor een drankje.

Het is echter ondertussen al rond 16h00 en gezien de prachtige muziek, vinden we het toch wel een goed idee om hier alvast iets te eten.  Doen we normaal s middags niet, maar we zitten hier op zo een mooie locatie met een prachtig, sfeervol concert erbij, dat we het deze keer toch maar eens doen 🙂  Toch niets mooier dan op zo een prachtige dag in een mooie omgeving op een terrasje naar een artiest te luisteren, onder het genot van hapjes en drankjes.

Ze serveren er bovendien Paëlla, die er erg lekker uitziet, dus we gaan voor een Paëlla-pannetje voor 2 met een bijhorende Sangria en Vino Tinto Verano ( een beetje de locale versie van AperolSpritz )

Zalig, het eten is bijzonder lekker, en de muziek geweldig mooi, dit is genieten !

Wanneer de artiest ermee ophoudt, klinkt er spontaan een aplaus op de vele omringende terrasjes, hij krijgt wel echt waardering, meer dan terecht trouwens !

We krijgen de Paëlla pan niet helemaal leeg, maar het was wel bijzonder lekker.

Nadien wandelen we richting haven, want die is, zo hebben we vernomen, sedert enkele jaren volledig vernieuwd en gemoderniseerd.

De wandelpromenade is indrukwekkend mooi, met marmer overdekt en alles is schitterend wit.

Dat in combinatie met de blauwe zee en het zonnetje maakt dit natuurlijk ook een prachtig zicht.

In de jachthaven liggen kleine, grotere en immens grote jachten naast elkaar, heel mooi om te zien.  Verder zijn er langs de boulevard heel veel winkeltjes en barretjes, echt vakantiesfeer.

Het wordt stilaan al wat later en we besluiten om toch maar terug te keren.

Op de terugweg is eigenlijk de enige keer dat we een beetje drukker verkeer hebben, voor de rest hebben we hier eigenlijk zo goed als nooit enige drukte gezien op de wegen.

Omdat we s middags met de Paëlla meer dan genoeg gegeten hebben, skippen we het avondmaal en eten we enkel een Frozen Yoghurt.  Dat hebben we bij vorige vakanties in Italië al een aantal keer geprobeerd, en is heel lekker.  Een beetje de lichtere variant van een lekker ijsje.  Hoewel … dat is ook een beetje zelfbedrog uiteraard, want je mag er een aantal toppings bij kiezen, gaande van vers fruit, over koekjes, nootjes, discoballen en – als kers op de taart – verse chocoladesaus … toch niet helemaal light dus 🙂

Alweer een geslaagde dag, we ronden hem af aan het zwembad van onze B&B en genieten nog van de mooie avond.

Categorieën:Europa, Nerja ( Andalusië ), Spanje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: