New york-Niagara falls-Boston


Vandaag is het zover, we vertrekken voor ons volgende reisje, naar de Verenigde Staten deze keer.
Allereerst gaan we naar The Big Apple, New York dus.
We vliegen op JFK Airport en logeren in Midtown Manhattan.

Na onze schitterende huwelijksdag en bijhorend spetterend feest van vrijdag, waren we gisteravond al naar Amsterdam vertrokken, we vliegen immers vanaf Schiphol,
en het is toch zoveel minder stressy om de dag voordien al richting luchthaven te rijden en een overnachting te doen in één van de vele hotels rondom Schiphol, die zich hierop toeleggen.
We hebben weer – net als 3 jaar geleden voor onze trip naar Canada – gekozen voor het Chariot Hotel in Aalsmeer, en ook nu loopt het weer vlotjes.

Na een rustig nachtje slapen en een zeer uitgebreid en lekker ontbijt, worden we ruim op tijd opgepikt en naar Schiphol gebracht.  Ook nu weer worden we gedropt aan de ingang waar we moeten zijn om in te checken, wel gemakkelijk natuurlijk !

Bij het boarden doet er zich toch wel een probleempje voor, we zitten namelijkhelemaal niet meer bij elkaar !!!
Blijkt dat de stoelen – die we nota bene al in september vorig jaar geboekt hadden – gewijzigd werden, zonder ons hiervan te verwittigen.
De uitleg die we daarvoor krijgen is dat ‘ andere mensen voor die stoelen betaald hebben ‘, waardoor wij dan maar tevreden moeten zijn met andere stoelen, niet meer bij elkaar dus …
Bij onze opmerking dat wij evengoed die stoelen betaald hebben, valt er bij het personeel een pijnlijke stilte … ze weten natuurlijk ook dat dat waar is, en dat er dus blijkbaar een fout gebeurd is.
Leuk is anders op onze ‘huwelijksreis’ …
Maar goed, niets aan te doen dus, we maken er maar het beste van en een goeie 8 uur later landen we op JFK.
Op de luchthaven zelf is het pure chaos, er lopen ontzettend veel reizigers rond ( waarschijnlijk meerdere vluchten rond hetzelfde uur ) en het grondpersoneel slaagt er niet echt in om alles georganiseerd te krijgen.  Na een uur aanschuiven, kunnen we dan eindelijk de douane formaliteiten afhandelen en onze bagage gaan zoeken.

Uiteindelijk geraken we dus weg van de luchthaven en nemen we een taxi naar onze hotel.
De chauffeur is een vriendelijke man, die ons hier en daar een beetje uitleg geeft bij alle gekende plaatsten die we passeren.  Zijn Yellow Cab heeft ook een sunroof, dus we kunnen de gigantische skyscrapers al eens door het glazen dak bekijken, indrukwekkend natuurlijk.
We doen er een klein uurtje over, en de chauffeur zet ons efficiënt af voor de deur van ons hotel.
Voila, ons Amerika avontuur kan beginnen 🙂

We melden aan in het hotel, brengen de koffers naar onze kamer en vertrekken onmiddellijk daarna om in de buurt al eens te gaan rondkijken.
Ons eerste doel wordt de haven, die is niet zo heel ver van ons hotel, en we kunnen er al eens rondkijken voor mogelijkheden tot uitstapjes tijdens ons verblijf hier.
Het is bovendien ‘ Fleet Week ‘ waardoor er enorm veel matrozen en ander scheepspersoneel in vol ornaat ( dus in hun bekende hagelwitte uniform ) doorheen de straten van Manhattan trekt,
ook wel eens leuk om te zien natuurlijk.

Het zonnetje schijn vrolijk en we genieten van de wandeling na die lange vlucht hiernaartoe.
Uiteindelijk keren we terug naar het City Center, en bezoeken we al het wereldberoemde Broadway en Times Square met alle schreeuwerige billboards, onwaarschijnlijk druk, maar je moet het eens gezien hebben hé 🙂

Ondertussen was de hemel al vrij dichtgetrokken en zo dadelijk vallen de eerste druppels ..;
Ongetwijfeld komt er nog een stevig buitje op ons af !
Wanneer de hemelsluizen opengaan, zoeken we onze toevlucht in een paar winkels om er wat rond te kijken tot de bui weer voorbij is
Na ong een kwartiertje s het gelukkig weer opgeklaard en kunnen we de terugweg naar ons hotel aanvatten.  t Is toch wel een drukke en vermoeiende dag geweest !
We nemen in een Deli onderweg nog iets te eten en gaan dan terug naar het hotel.
Nog even een lekker warme douche, en dan gaat het licht al snel uit, de vermoeidheid eist zijn tol !

Categorieën:New York - niagara falls - Boston, Noord-Amerika, USA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: