Saint Brieuc


Na een deugddoend nachtje slaap, gaan we beneden ontbijten. Dat bestaat uit een croissant, een broodje en een potje Yoghurt. Verder een klein kaasje ( verpakt ) en héél veel confituurtjes 🙂 Niet bijster origineel, maar meer dan voldoende !
Vandaag gaan we op wandel door de rest van de stad, en na de middag gaan we naar het park ( dat een heel stuk lager ligt dan de stad zelf ).  Dwars door dat park loopt een wandelweg die naar de haven van St Brieuc voert. Hoewel deze morgen de hemel nog helemaal toe zat, is ondertussen het zonnetje volop tevoorschijn gekomen en het is een zalige wandeling door een prachtig stukje natuur. Op een bepaalde plek lijkt het zelfs een beetje op Central Park in New York ( hoewel dit natuurlijk een stuk kleiner is )  Onderweg zien ( of horen 🙂 ) we ook nog een gezelschap doedelzakspelers, die blijkbaar aan het repeteren zijn in open lucht
Wonderlijke muziek toch wel, maar heel knap gespeeld ! Na een prachtige wandeling, met boven ons 2 gigantisch hoge bruggen voor het doorgaand verkeer, komen we aan het haventje van St Brieuc uit. Daar kunnen we de havengeul helemaal afwandelen, oversteken en aan de andere kant terugkeren, prachtig met al die dobberende bootjes en de groene heuvels op de achtergrond.  Heel fotogeniek ook natuurlijk 🙂

Hoog tijd voor een terrasje in deze mooie omgeving, dus we zetten ons neer op een terrasje in de zon, vlak aan het haventje, met een lekker fris glaasje witte wijn …
Dit is waarschijnlijk wat ze bedoelen met ‘ leven als god in Frankrijk ‘ …
We nemen er onze tijd voor en genieten van het mooie weer, het glaasje wijn en de omgeving.   UIteindelijk stappen we weer op en vatten we de terugweg aan. Wanneer we het park weer helemaal doorgestapt zijn, moeten we nog een kort, maar stevig klimmetje doen, terug richting de stad.  Zoveel inspanning moet beloond worden, dus een ijsje mag er zijn.  Dat bestellen we op een terras aan de andere kant van de stad, waar alles toch al een beetje opgefrist en gemoderniseerd blijkt te zijn.  Overal zijn er trouwens ook bloemperkjes en bloembakken te vinden en dat maakt alles natuurlijk ook net iets vrolijker dan de buurt waar we gisteren rondgewandeld hebben. Na nog een liter water gedronken te hebben (!), keren we terug naar het hotel voor een verkwikkende douche. Omdat er zo te zien op zondag nog veel minder restuarantjes te vinden zijn die open zijn, keren we maar terug naar dat van gisteren.  Opnieuw zeer lekker en een fijne afsluiter van een fijne dag, op naar de volgende !

Categorieën:bretagne / Breizh, Europa, Frankrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: