Île de Brehat


We hebben in ons pakket-reisje ook 2 tickets allez/retour naar het Île de Brehat inbegrepen.  Gezien er schitterend weer wordt voorspeld, hebben we dat uitstapje voor vandaag bovenaan ons to-do lijstje gezet. 🙂 We beginnen er weer op t gemakje aan, eerst ‘le petit déjeuner’ en dan zijn we weg ! Vertrekken doet onze overzet vanuit Pointe de L’Arquest, iets voorbij Paimpol, dat is ong. 45 minuutjes rijden vanuit St Brieuc. Daar aangekomen, is het al snel duidelijk dat we niet de enigen zijn die vandaag als de ideale dag zagen om eens over te steken naar het kleine eilandje, volk genoeg op de kade, wachtend op de ferry. Veel volk dus, maar werkelijk iedereen heeft een mondmasker op en houdt zich netjes aan de regels.   Wanneer we de lange rij wachtenden zien, zakt de moed ons een beetje in de schoenen, maar op één of ander wonderlijke manier kunnen we gewoon mee aanschuiven en bijna onmiddellijk mee met de eerstvolgende boot. We vinden zelfs een vrij rustig plekje aan boord, de overtocht zelf duurt ook maar amper 10 minuutjes.  Aan de andere kant gaat het ‘ontschepen’ al even vlot, iedereen wandelt rustig achter elkaar van de kade richting stadje.  Allemaal vrij gedisciplineerd dus, maar we haasten ons toch zo snel mogelijk weg van de massa mensen die in de smalle straatjes blijft rondhangen.  We hebben het plan opgevat om het hele eiland ( eigenlijk zijn het er 2, le Nord-Isle en Le Sud-Isle, met elkaar verbonden door een smalle strook land ) rond te wandelen.  Uiteindelijk zijn het niet echt grote afstanden, en we bereiken het uiterste puntje van l’Ile Nord vrij vlot.   Het eiland is één grote aaneenschakeling van postkaart uitzichten, de natuur is magnifiek mooi, en de huisjes zijn – in verschillende formaten – allemaal weggelopen uit een oer Brits landschap, cottages groot en klein, en allemaal met uitbundige bloementuintjes, vooral de hortensia’s zijn goed vertegenwoordigd en bloeien heel rijkelijk, prachtig gewoon !

Op de punt kan je de vuurtoren bezoeken, en over de rotsen klauteren, gezien het momenteel eb is en de zee al ver is teruggetrokken ondertussen.   Naar verluidt zou er op dit deel van Bretagne een verschil van wel 14 meter zijn tussen eb en vloed …
We hebben het niet nagemeten, maar het water was op het moment van ons bezoek toch wel héél erg ver weg 🙂 We wandelen daarna terug langs de andere kant van het eiland en lassen af en toe een foto- of drankpauze in, keuze genoeg in mooie uitzichtpunten !

Het blijft prachtig zonnig en het wordt werkelijk een dagje om in te kaderen, vinden wij. Uiteindelijk moeten we natuurlijk terug naar het vasteland, en ook aan de aanlegkade van de ferries blijkt het water ondertussen heel ver teruggetrokken. We moeten de boot dan ook een heel eind verder gaan zoeken dan toen we aangekomen zijn. Weer verloopt alles vlekkeloos en zo veilig als mogelijk, deze keer slagen we erin om ons buiten op het dek in een hoekje te installeren, zalig buiten in de wind. Na weer een kort tochtje op zee, wandelen we aan de andere kant ook weer een heel eind verder om terug naar de auto te gaan,  wonderliljk toch hoe de natuur zichzelf regelt …

Na deze prachtige dag, keren we terug naar onze uitvalsbasis om op te frissen en een nieuw eetadres te zoeken.   Dat wordt restaurant ‘BRUT’, gelegen in dezelfde straat als ons hotel, en het is een voltreffer !  Prachtige zaak, heel lekker eten, allemaal een beetje anders en ‘specialer’ dan doorsnee, maar zeer zeker de moeite waard, toch wel een beetje een ontdekking.   Vooral het dessert ( dat we delen ) is fenomenaal lekker, een ‘sphere’ ( bol ) van kokosmousse met een klein hartje van meringue en omhuld met chocolade.  Daarop wordt een warme karamel-salé saus gegoten ( waardoor de chocolade een beetje smelt ) en dat is gewoon hemels … 🙂 Na nog een koffietje trekken we terug naar onze kamer, hoog tijd om een slaapje te gaan doen !

Categorieën:bretagne / Breizh, Europa, Frankrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: