Lannion, Perros-Guirrec en Plougrescant


Het weer is vandaag een beetje gedraaid, in plaats van de mooie, zonnige dagen van voorheen, zijn er vandaag voornamelijk wolken te zien.   De zon komt er af en toe doorheen piepen, maar moet toch meestal het onderspit delven, jammer wel natuurlijk. We trekken vandaag voor een tochtje met de wagen richting Côte Granité Rose, oftewel de beroemde roze granietkust van Bretagne.  De grootste stad hier is Perros-Guirec, van daar uit kan je ook boottochtjes ondernemen naar de Sept-Iles, de 7 eilandjes voor de roze kust.   Dat zijn dus 7 kleine eilandjes, waar de mens ondertussen is weggetrokken. Blijkbaar komt er enkel nog een eenzame vuurtorenwachter naar één van deze eilandjes, of beter, de vuurtorenwachters wisselen elkaar daar om de 2 weken af voor hun shift op het eiland.   Best eenzaam waarschijnlijk ..

Geen mensen dus op deze mini-eilandjes, maar des te meer vogels.  Er zouden 10-tallen verschillende vogelkolonies te vinden moeten zijn, waarvan de Jan van Genten en de Papegaaiduikers de bekendste zijn.   Papegaaiduikers, die we nog kennen van onze reis naar Noorwegen, daar werden ze Puffins genoemd, grappige wit-zwarte vogels met felorde bekjes, die geweldig goed kunnen vissen ( ze duiken echt onder water ), maar iets minder goed kunnen vliegen … of althans opstijgen en landen is niet hun sterkste kant, dat loopt al eens een beetje mis 🙂 Gezien de ervaring met de bussen naar Mont St MIchel een dag eerder, hebben we nog niks geboekt tot we het eerst even met eigen ogen hebben kunnen bekijken. Dat gaan we dan ook eerst doen als we straks in Perros zijn ! We houden een eerste stop in Lannion, een mooi stadje, waar het toevallig net marktdag is.  Een vrij uitgebreide markt, maar voor ons toch ook weer net iets te druk. We kijken er eens rond, maar blijven toch niet lang ter plekke, in deze tijden ( in andere tijden trouwens ook 🙂 ) zoeken we liever rustiger oorden op…

Volgende stop wordt dan Perros-Guirrec, maar vogeltjes kijken zit er niet echt in, gezien het weer niet zo goed mee wil. We wandelen er dan maar een beetje rond ( veel rustiger dan in Lannion ) en houden een koffiepauze in een authentieke Bar-Tabac.  Die zie je hier nog in elk dorp, en er wordt in deze bars ook nog flink gegokt op allerlei verschillende evenementen, gewoon de lotto en andere kansspelen, maar ook op paardenraces, voetbalwedstrijden, enz …
Kan hier blijkbaar allemaal nog, ook de tabakswaren gaan hier nog heel vlot over de toonbank blijkbaar !  Gelukkig hebben ze er ook best lekkere koffie 🙂

We besluiten daarna om toch eens een poging te doen die fameuze ‘roze’ kustlijn te zien en trekken verder naar het kustdorpje Plougrescant.   Daar zijn een aantal wandelingen langs de kustlijn o.a. de ‘Le Gouffre’ , en je kan er ook het beroemde ‘Maison entre les Rochers’ ergens vinden.  Dat is een vrij bekend beeld van een huis dat werkelijk tussen 2 grote rotsen geprangd zit, vlak aan zee, en dat dan ook op die manier een heel fotogeniek beeld oplevert.
Hoewel we niet verwachten dat te kunnen vinden, is dat bijna het eerste beeld dat we te zien krijgen als we lukraak één van de kustwandelingen aanvatten, van toeval gesproken ! Na de nodige fotootjes ( het beroemde huis is, zo blijkt, gewoon bewoond en er staan ook 2 auto’s voor de deur, wat dan weer minder leuk is voor die fotootjes 🙂 ), wandelen we verder langs deze prachtige kustlijn.  Onvoorstelbaar mooi is het en als bij wonder begint de hemel ook op de klaren en krijgen we regelmatig het zonnetje te zien … dat maakt die kustlijn natuurlijk nog specialer. We blijven er ook een hele tijd zitten op één van de vele rotsen en genieten van het prachtige uitzicht, hier kom je echt helemaal van tot rust !

Tevreden met deze prachtige wandeling en de fantastische  panorama’s, begeven we ons terug naar de parking waar we onze trouwe auto hadden achtergelaten, en keren we terug naar het hotel. Na de doucheperikelen, gaan we vanavond weer eens dicht bij huis uit eten bij ‘l’Air du Temps’.  Wederom een beetje speciaal en erg lekker, en zoals overal hier in deze streek absoluut niet duur 🙂 Morgen zou het dan echt slechter weer worden, dus dan zien we wel weer wat we gaan ondernemen !

Categorieën:bretagne / Breizh, Europa, Frankrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: