Rennes


Na de prachtige natuur van gisteren, gaan we vandaag voor een citytripje 🙂

De weersvoorspellingen waren minder goed voor vandaag, maar uiteindelijk valt het allemaal nog wel mee.  Er zijn absoluut meer wolken dan gisteren, maar het zonnetje laat zich toch ook nog regelmatig even zien en al bij al is het best een aangename dag.
Een tripje naar Rennes wordt het vandaag, de hoofdstad van Bretagne en blijkbaar een bezoekje meer dan waard …
Het is een klein uurtje rijden vanuit onze stek in St Brieuc, en we vertrekken niet te vroeg, zodat we ons niet in het spitsuur vastrijden.  Rond een uur of 11 komen we aan in de hoofdstad, na een korte zoektocht vinden we een parkeerplekje in een rustig straatje, tot onze grote verbazing blijkt de parkeermeter ons ook zeer gunstig gezind … m.a.w. parkeren is hier helemaal niet zo duur, en je kan bijna tot op de minuut kiezen hoe lang je wil blijven staan, best wel handig dus !

We wandelen richting de kerktoren die we voor ons zien opdoemen, en komen daar op een klein pleintje uit, waar een vriendeijke meneer ( die net het terras van zijn brasserie aan het opstellen is ) ons de weg wijst naar het historisch centrum.  De man geeft ons zelfs een plannetje mee, en geeft uivoerig raad waar we best naartoe kunnen stappen, heel lief vinden we, en we beslissen ter plekke om straks in zijn Crèperie een hapje te komen eten, kwestie van beleefdheid 🙂

We lopen verder de stad in, min of meer volgens de richtlijnen van onze vriend op het pleintje, dit brengt ons langs heel wat schilderachtige straatjes, pleinen en mooie, oude vakwerkhuizen, die na al die jaren wel helemaal scheefgegroeid lijken te zijn, charmant noemen ze dat …

Hoewel Covid ook hier de stad stevig in zijn greep heeft, is het er toch best gezellig in de oude binnenstad, en – in tegenstelling tot Mt St Michel – heb je er nooit het idee dat er te veel volk op een kluitje zit, het is er heel aangenaam ronddwalen, zonder al te veel drukte, zalig !

Onderweg spotten we ook nog een authentiek boekenmarktje, en flaneren we nog eens door de iets mondainere delen van de stad en door de winkelstraatjes. Op één van de vele karakteristieke pleintjes houden we even halt voor een terrasje,
ook hier weer gezellig, maar nooit overvol of te druk, gewoon aangenaam.

Omdat we gelezen hebben dat deze stad ook een prachtig park heeft ( Thabor Park  meer bepaald ), gaan we daar ook eens een kijkje nemen. Je gaat er binnen via een statige trap en dito hek, en enkele stappen later waan je je al in de bergen, één van de eerste dingen die je ziet, is een heuse waterval … toch wel a-typisch in het midden van een grote stad.

Hoewel het weer dus niet helemaal mee wil, zitten er op de grote grasvelden in dit mooie park her en der groepjes mensen te picknicken of liggen ze gewoon wat te luieren, moet kunnen uiteraard ! Wij stappen echter rustig verder, en komen een beetje laten in een zee van bloemen terecht.  Het park heeft ook een bloementuin, waar gigantisch veel verschillende rozensoorten te bewonderen zijn, de ene soort al wat ‘ welriekender ‘ dan de andere, en allemaal met klinkende namen. Ook de borders zijn op vele plaatsen magnifiek mooi aangelegd en tussen al die bloemenpracht staat ook nog eens een volière met verschillende vogelsoorten, die allemaal om ter vrolijkst kwetteren, zo lijkt het wel 🙂

Na ons bezoekje aan het park, gaan we dan terug richting het pleintje waar we begonnen waren, om de beloofde Crèpe te gaan eten bij de vriendelijke man van deze morgen.  We vinden het zonder veel problemen terug, maar blijkbaar was hij ons vergeten te vertellen dat hij zijn zaak sluit in de namiddag … geen pannenkoek of cocktailtje dus …
Dan maar verder gewandeld in de omliggende straatjes tot we in een ander barretje op het terras een plaatsje vinden voor een verfrissend drankje, dat smaakt ! Ze serveren hier ook een middag- en avondservice qua maaltijden, maar op dit ogenblik wordt er niet gekookt en de personeelsleden zijn druk in de weer met het uittesten van nieuwe gerechten en cocktails om de bestaande kaart een beetje aan te passen. Leuk om te zien, ze amuseren zich er duidelijk wel mee !  Bovendien ziet het er allemaal superlekker uit, en nadat ze foto’s hebben genomen voor op hun website, verorberen ze alle hapjes en drankjes heel vlotjes, t zal gesmaakt hebben tussen 2 services door 🙂

Hierna zijn we weer helemaal uitgerust en wordt het stilaan tijd om terug te keren, er wacht ons uiteindelijk nog wel een ritje terug.
Rennes is in elk geval een heel leuke stad en – zoals al gedacht – het bezoekje meer dan waard !

Categorieën:Europa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: