Markt in St Brieuc


Dikke wolken pakken zich vandaag samen boven Bretagne en er wordt best wel veel regen voorspeld.  Geen nut dus om richting de zee of binnenland te trekken voor de mooie natuur, we blijven vandaag dan maar in onze ‘eigen’ stad.   Het is er vandaag weekmarkt en, volgens de hoteleigenaar, is dat een heel gezellig gebeuren, dat gaan we dan maar eens bekijken. Er staan inderdaad heel wat kraampjes opgesteld in de oude binnenstad en het is er helemaal niet zo druk.   Uiteraard zijn de er wel de ‘locals’ die hier hun boodschappen komen doen, maar toeristen zijn er helemaal niet zo veel en het is dus best wel rustig om er wat rond te wandelen.

Er is een gedeelte met alleen maar voedingskramen, en dat levert prachtige beeldjes op, de vis- groenten- kaas- en bloemenkraampjes zien er allemaal even aantrekkelijk uit, alleen jammer dat we van al dat lekkers niets kunnen meenemen … zou beter zijn als deze markt de dag voor onze terugtocht naar België zou plaatsvinden … dan zouden we wel één en ander meenemen naar huis 🙂

De markt staat doorheen een heel stuk van de oude stad opgesteld, en dat maakt dat we dus ook in delen van St Brieuc komen, waar we tot op heden nog niet geweest waren.  Ook hier zijn op vele plaatsen karaktervolle, oude gevels en huisjes te zien.
We geven onze oogjes ( en de camera ) goed de kost en zien her en der ook leuke, kleine restaurantjes, waar we misschien later deze week ook nog wel eens naartoe willen 🙂 We houden ook nog halt aan een klein, ouderwets cafeetje / annex wijnbar, waar we genieten van een lekker frisse rosé aan een wankel bistrotafeltje, waarna we onze nieuwe ontdekkingstocht in de stad verderzetten.
Onderweg komen we ook wel leuke winkels tegen, en stilaan wordt het ook wel een beetje een shoppingdagje.  De handelaars in St Brieuc mogen niet klagen, we steunen de lokale middenstand toch best wel goed 🙂

Het weer wordt echter steeds grimmiger, en iedere keer als we een winkel buitenkomen, druppelt het nét een beetje meer … hoog tijd nog voor een koffietje. Dat doen we bij Donkey’s Coffee, een superleuk koffiehuisje, dat een beetje de allures van een Starbucks heeft, maar dan vele malen gezelliger en authentieker. Bovendien ook nog eens superlekkere koffie en koekjes 🙂

Wanneer we dan stilaan terug naar het hotel willen stappen, gaan de hemelsluizen echt helemaal open … het regent ondertussen pijpestelen, hierdoor stappen, daar hebben we niet echt veel zin in, dus blijven we nog een beetje langer van de koffie genieten. Als uiteindelijk de hemel weer terug een beetje opklaart, beginnen we toch maar aan de terugtocht.  Het regent nog wel lichtjes, maar dat valt zeker heel goed mee.

In het hotel aangekomen, bergen we onze aankopen op en gaan weer voor een ander restaurantje hier in de buurt.  Die zijn er werkelijk in overvloed, alleen niet altijd allemaal geopend, dus soms wel even zoeken.   Ze hebben echter allemaal gemeen dat het er lekker, origineel en niet duur is, culinair klopt het plaatje dus zeker helemaal 🙂

Categorieën:bretagne / Breizh, Europa, Frankrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: