Autorit naar Barolo


Een hele week alleen maar rondhangen en luieren is niet echt onze stijl, dus vandaag stappen we in de wagen en doen een uitstapje naar Barolo, het dorpje waar de beroemde wijn geproduceerd wordt.  Het is een hele mooie rit, het landschap is prachtig en verandert geleidelijk van bergen naar wijngaarden ( ook op de bergflanken ) zo ver je maar kan zien. Mooi ook wel, her en der tussen de wijngaarden zijn er statige gebouwen te zien, die helemaal passen in het omliggende wijnlandschap. Vermoedelijk zijn de meeste hiervan wijnhuizen, want uiteraard wordt de befaamde Barolo wijn hier in grote getale geproduceerd.   Het is echter niet alleen Barolo, je vindt er ook nog verscheiden andere ( evengoed lekkere ) wijnsoorten, zoals de Barbera d’Asti, Prosecco, enz … Het dorpje zelf is zeker charmant te noemen en we wandelen er op t gemakje wat rond. Uiteraard gaan we ook proeven, het eerste wijnhuis waar we dat proberen lukt het helaas niet, omdat zij vandaag exclusief volgeboekt zijn door een apart gezelschap. Jammer natuurlijk, maar de vriendelijke dame van het onthaal laat ons wel even binnen rondkijken in de zaal waar ze hun proeverijen organiseren en waar heel veel informatie over de productie van de beroemde wijnen te vinden is, en uiteraard ook de wijn zelf 🙂 We nemen er een paar fotootjes en bedanken de dame in kwestie, die ons op het hart drukt om zeker nog eens terug te komen.   Doen we absoluut, maar t zal voor een ander keertje zijn. We proberen het dan maar eens in een ander wijnhuis, en daar meer geluk.  We krijgen enige uitleg over de productie, de druivensoorten, enz … Het blijkt nog een vrij jong wijnhuis te zijn, maar ze hebben toch al een redelijk gamma. We proeven er een paar wijntjes, maar houden het bewust sober, gezien de terugrit naar ons hotel die we nog voor de boeg hebben. Leuke dag en prachtige rit door heel mooie natuur, rustig kan dus ook 🙂

Categorieën:Bregeggi 09/2020, Europa, Italie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: