Autotochtje langs de kust richting Sanremo, Ventimiglia en DolceAcqua


Na 2 dagen absolute rust, nu weer tijd voor een uitstapje. We rijden langs de kust richting Sanremo en Ventimiglia.  Dat is best een mooie, maar wel ietwat saaie rit, deze kuststreek is veel minder levendig en aantrekkelijk dan andere streken die we al bezochten, het is allemaal een beetje vergane glorie en een beetje versleten.

In Sanremo houden we even halt voor een wandelingetje door de beroemde stad van het muziekfestival en de prachtige koers vanuit MIlaan ( zopas nog door onze bekende landgenoot Wout Van Aert gewonnen ). Op de beelden van die evenementen ziet het er een schitterende stad uit, maar uiteindelijk blijkt Sanremo evengoed een beetje ‘oude glorie’ te zijn, het is allemaal een beetje op zijn retour, grandeur van vroeger misschien ?

Na het intermezzo in Sanremo rijden we verder richting Ventimiglia, het laatste stadje voor de Franse grens.  Bekend om zijn enorme vrijdagmarkt, maar vandaag is het donderdag, dus ook hier weer vrij zielloos en ‘versleten’ Bedoeling is nu om verder te rijden naar DolceAcque, een middeleeuws dorpje dat vrij bekend is om het intact gebleven bruggetje en oude stadsdeeltje. Dit is heel iets anders dan de bijna saaie kustlijn, dit een parel van een stadje, heel gezellig en fotogeniek.  We dwalen er rustig een beetje rond in de oude straatjes en steegjes en rusten ook nu uiteraard weer een beetje uit op een terrasje met zicht op het oude stadsdeel.   t Is eens wat anders dan het – ook schitterende – zeezicht aan ons hotel 🙂 We willen terugrijden door de bergen, en trekken dan ook verder richting Apricale, opnieuw een schilderachtig bergdorpje en zo volgen er nog verschillende op de route die we ter plekke uitstippelen.  Het wordt een prachtige rit en we beslissen om onderweg in één van die bergdorpjes iets te eten.   Een heel primitieve Osteria, maar het is erg lekker, met la mamma achter het fornuis en zoon + kleindochter die bedienen, supervriendelijke mensen ook en het uitzicht is ook niet slecht op een klein bergriviertje, perfecte setting ! Wanneer we terug naar ons hotel gaan, is het toch al vrij laat en nemen we maar de autostrade, dat gaat wat vlotter dan de lange heenrit aan de kust.

Schitterende dag toch weer.

Categorieën:Bregeggi 09/2020, Europa, Italie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: