Trieste 2.0 ( de light versie :-) )


Deze morgen blijkt het weer toch net iets minder te zijn, er staat enorm veel wind en het ziet er naar uit dat we nog wat regen gaan krijgen … 😦
We nemen dus de tijd voor ons ontbijt en installeren ons op het terras aan de zee met PC en boek voor een rustige voormiddag.
In eerste instantie dus redelijk winderig en heel wat wolken, maar na een klein uurtje trekt de hemel weer helemaal open en breekt de zon erdoor …
Het sein om toch maar weer op stap te gaan, terug richting Triëste, de jachthaven en omstreken moesten we nog gaan bekijken.

We stappen dus weer gezwind richting centrum ( onze stappenteller kan al bijna niet meer volgen … 😉 ), maar nemen deze keer de andere route, naast de weg.
Blijkt al snel dat de weg van gisteren langs de zee en de oude havengebouwen toch wel leuker wandelen was, en al zeker stukken rustiger.

Maar we komen er zo ook en trekken opnieuw richting Piazza dell’Unita om van daaruit naar de bootjes in de jachthaven te gaan kijken. Wanneer we de hoek omdraaien om het plein op te gaan, wacht ons toch wel even – letterlijk – een verrassing van formaat … er ligt een gi-gan-tisch cruiseschip aangemeerd, toch wel heel indrukwekkend zo helemaal in het centrum van deze stad.
De allereerste seconde leek het wel even of er op 1 nacht ineens een extra gebouw werd bijgezet, maar het is dus de MSC SPLENDIDA … vermoedelijk al bijna even groot als een gemiddeld flatgebouw …

Gezien we bootjes kwamen kijken, is dit wel de kers op de taart !
We wandelen ernaar toe en dan blijkt dat er daarnaast nog een 2de Cruise-reus aan de kade ligt.  Dit is de Costa Delisioza, op het eerste zicht net ietsje kleiner dan het MSC broertje, maar minstens even massief.
Er heerst een drukte van jewelste, passagiers moeten inschepen ( vertrekpunt vd cruise blijkbaar ), en allerlei voorraden moeten aan boord gebracht worden.  De vrachtwagens die af en aan rijden om dit alles aan te voeren lijken wel speelgoedautootjes naast die 2 oceaanreuzen …

Best eens interessant om van dichtbij te bekijken, maar we wandelen daarna voort de haven in, hier liggen werkelijk 100-den bootjes in allerlei formaten te dobberen op het water.
Prachtig zicht ook wel weer met de oude stad op de achtergrond.
Blijkbaar zijn er heel veel mensen die van bootje varen houden … 🙂

Na al dat maritiem geweld is het hoog tijd voor een aperitiefje … op de terrasjes is het gezellig druk, maar overal worden de Covid maatregelen ook nu weer goed opgevolgd.
Wanneer we onze drankjes krijgen, wordt er ook ineens een mini-buffetje mee aangeleverd, allerlei hapjes om bij het glaasje wijn van te genieten, zalig toch !

Na die pit-stop wandelen we nog eens door het mooie centrum van de stad, waar we onderweg op een pleintje nog een aantal jonge muzikanten aan het werk zien ( en vooral horen ) die een mooi mini-concertje spelen, in Italië is muziek ook nooit ver weg …

Voor de terugwandeling kiezen we toch maar weer voor de route langs de oude haven, stukken rustiger en aangenamer…
We stappen gelijk maar een eindje voorbij ons hotel en gaan eerst iets eten vooraleer de douche in te duiken en nog een paar uurtjes op ons terrasje te genieten van de zonsondergang.

Categorieën:Europa, Italie, Triëst 07/2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: