Rust, Bondone en Ponte Caffaro


Gezien we gisteren de hele dag in de auto hebben gezeten, hadden we al beslist om vandaag even rustig aan te doen en géén plannen te maken … behalve dan genieten van het mooie weer, de prachtige omgeving en een goed boek … strak plan toch ?

Allereerst gaan we ontbijten, boven bij onze gastheer Claudio op het terras. Er zijn hier maar 3 kamer beschikbaar en in totaal zijn er dus maar 6 gasten ( eigenlijk 7, maar de kleinste is nog maar een baby’tje 🙂 ) Het is een ontbijtje om ‘U’ tegen te zeggen, Claudio trekt werkelijk alle registers open, er is helemaal niets dat ontbreekt, brood, eitjes, massa’s vers fruit, yoghurt, cake … noem maar op, je kan het zo gek niet bedenken of het is er …
Dat in combinatie met het fantastische uitzicht maakt het echt helemaal af, een WOW gevoel is nooit veraf …

We genieten er met volle teugen van en maken ondertussen kennis met onze mede B&B’ers, een Duitse dame met haar volwassen dochter uit Heidelberg, en een jong Nederlands koppel uit regio Utrecht ( mét een baby’tje dus 🙂 )
Best lieve mensen allemaal en we babbelen met z’n allen heel gezellig. Ook Claudio praat enthousiast met ons mee, en vertelt ons hoe hij dit huis 14 jaar geleden kocht uit liefde op het eerste zicht ( wat we helemaal begrijpen ! )
De tijd vliegt zo voorbij en voor we het weten is het al laat in de voormiddag. 
Na het ontbijt zoekt iedereen zijn plekje in de tuin om van het zonnetje te genieten ( plaats genoeg hier ) en nemen we allemaal de tijd om wat te zwemmen, te lezen, te babbelen … vakantiegevoel ten top !

Later in de namiddag stappen we in de auto en doen we een – kort – tripje naar een bergdorpje hier vlakbij, Bondone genaamd.
Vanuit de B&B kan je het al in de hoogte zien liggen, dus heel ver is het niet. We rijden via een bochtige, brede weg naar boven en parkeren de auto net buiten het dorpje.  Verder rijden kan bijna niet, want het zijn echt allemaal héél smalle, steile straatjes.
Eigenlijk stamt het grotendeels nog uit de middeleeuwen, zo lijkt het ons, ook de gebouwen en de geplaveide straatjes doen je zo terug in de tijd gaan.

Heel charmant uiteraard en overal hebben de inwoners moeite gedaan om het allemaal nog extra op te fleuren, letterlijk in dit geval, door het hele dorpje zijn er bloemen geplant, in bloembakken uiteraard, maar ook in plastic flessen, houten blokjes, autobanden …
Je kan het zo gek niet bedenken of er staat ergens een exemplaar met bloemen in bij één van de scheefgezakte huisjes en gebouwen.
Hier en daar prachtige doorkijkjes maken het plaatje compleet, charmant noemen ze dat !
Op het dorpspleintje zitten verschillende oudere mensen te kaarten en te praten, maar tot onze grote verbazing schijnen er hier ook nog heel veel kinderen te wonen.
Een hele groep jonge tieners zijn onder begeleiding van een aantal volwassenen ( leraars, scoutsleiders ms ? ) allerlei spelletjes aan t doen en ze hebben duidelijk dolle pret. Dat is super natuurlijk , maar ook wel speciaal, in de meeste van deze bergdorpjes vind je doorgaans voornamelijk een oudere bevolking.

Maar hier niet dus, er is heel wat levendige activiteit van de jongsten onder ons 🙂 Na een tijdje rondgedwaald te hebben, ploffen we neer op het enige terrasje dat het dorp rijk is ( althans dat denken wij, we hebben er maar ééntje gevonden ) voor een vroeg aperitiefje.
Hier zitten dus voornamelijk de oudere mensen gezellig samen te keuvelen en te kaarten, we zetten er ons bij en nemen de gekende Apérol Spritz ( die jaren geleden in Italië al bestond onder de naam Veneziana ), dat past bij dit plekje op deze zomerse namiddag.
Deze cocktail is – zoals steeds – superlekker, maar wat hem hier zo bijzonder maakt is de prijs … bij ons zal je dit drankje niet snel onder de 6eur vinden, hier kost hij welgeteld de helft, 3eur dus, en je krijgt er nog een schaaltje knabbeltjes bovenop !
We genieten van het drankje en de omgeving en vatten dan weer de terugweg aan. Onderweg stoppen we nog in Ponte Caffaro, dorpje aan de kop vanhet Idromeer voor een pasta en pizza 🙂 en dan weer terug naar onze thuis voor deze week bij Claudio. 🙂

We genieten nog een beetje na met een lekkere espresso op ons eigen terras en zien in de verte de lichtjes van Bondone bovenop de berg flikkeren … weeral een prachtige dag.

Categorieën:Anfo ( idromeer ) 07/2021, Europa, Italie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: