Salo en Bagolino


We nemen onze tijd deze morgen om weer van het uitgebreide ontbijt van Claudio en het schitterende uitzicht te genieten, dit zouden we heel snel gewoon kunnen worden … 🙂
Een tijdje later stappen we in de auto en vertrekken richting Gardameer.  Het wordt – op aanraden van één van onze medebewoners hier – een tripje naar het stadje Salo, één van de velen aan de rand van waarschijnlijk het bekendste meer in Noord Italië. Volgens de reiscollega’s zou dat veruit het gezelligste plekje aan dit meer zijn.

We vertrekken dus voor een ritje van een klein uurtje en genieten alvast van het prachtige landschap dat we doorkruisen.
In Salo gaan we eerst op zoek naar een parkeerplaats, liefst eentje met een laadpaal, zodat we de wagen eens kunnen opladen.  We kunnen natuurlijk ook prima enkel op benzine rijden, maar we willen het toch eens proberen of dat allemaal lukt.
Na heel wat gezoek ( zo veel voorkomend zijn laadpalen blijkbaar nog niet op heden ) ontdekken we er eindelijk eentje in een overdekte parkeergarage vlakbij het centrum. Daar is een Duitse vakantieganger al bezig om zijn auto aan te sluiten, maar de arme man is helemaal op van de stress… zijn auto is volledig elektrisch en zijn batterij zo goed als leeg … Hij heeft al 2 uur staan wachten om de plek aan de laadpaal te bemachtigen en nu blijkt het ook allemaal nog met een app te werken, waarop je moet aanloggen, registreren, enz …
Als we zien wat een stress het allemaal voor die meneer meebrengt, laten we het maar zo, t is vakantie en stress is het laatste wat je dan nodig hebt 🙂

Geen laadpaalperikelen voor ons dus, we wandelen de stad in langs de mooie ‘Lungolago’.
Dat is blijkbaar de grote trekpleister van dit stadje, een boulevard langs het meer van ong. 3km lang, bezaaid met terrasjes van restaurants en bars, charmant ! Na de boulevard helemaal afgewandeld te hebben, zetten we ons uiteraard ook neer voor een welverdiend glaasje, zalig in het zonnetje aan de oevers van het meer, vakantiegevoel ten top !

Helemaal verfrist :-), stappen we weer terug dwars door het stadje, langs de winkelstraat, die evenwijdig loopt aan de Lugolago.  Hier allerlei winkeltjes en boetiekjes, waarvan de meesten echter gesloten zijn op dit uur ( lange siësta’s in het zuiden … )
We houden het dan maar bij windowshopping en fotootjes nemen.
Aan één vitrine houden we echter wat langer halt, bij een kunstenaar die een prachtig schilderij in zijn etalage heeft staan.  Jammer genoeg mogen we er geen foto van nemen,
maar hij legt ons wel uit hoe het precies tot stand is gekomen en wat het zou moeten kosten om het mee te nemen … dat is even slikken … misschien toch even over nadenken … 🙂

Na dit gezellig dagje in Salo, keren we terug naar de B&B voor nog een duik in het zwembad.  Gezien de temperaturen ondertussen weer vrij hoog zijn opgelopen, kunnen we dat goed gebruiken.  We babbelen nog wat met onze buurvrouw en trekken dan de bergen in om te gaan eten. Op aanraden van onze gastheer gaan we naar het bergdorpje Bargolino, waar Trattoria Cerreto gevestigd is.

Blijkbaar zeer gekend in de buurt, hoewel een heel eenvoudig eethuisje – het heeft meer weg van een Rifugio hier of daar op een bergtop – maar het eten is er eenvoudigweg fantastisch.
We eten er een ‘Filetto di Trota Salmonata’ en een ‘Tagliata di Manzo’ , om duimen en vingers bij af te likken, zo lekker !
Je moet er een – laat ons zeggen – bijzonder ritje voor overhebben, maar het is het zeker waard, de mamma die er de scepter zwaait, is een superlieve dame. Ze spreekt geen woord Engels of Duits, maar ze verstaat je toch heel goed 🙂
Super ontdekking met dank aan Claudio !

Categorieën:Anfo ( idromeer ) 07/2021, Europa, Italie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: