Golfo di Orosei en Grotto Bue Marino


Na de prachtige zeildag van gisteren, gaan we vandaag de Golfo di Orosei bekijken, dat zou ook weer een prachtig stukje kust moeten zijn, dus dat gaan we dan maar eens ontdekken.

Het is alweer een stevig ritje ( zonder auto kan je hier niet veel doen, tenzij je enkel op het strand wil liggen ), maar ook hier is de kust erg mooi. We passeren ook verschillende dorpjes en in één daarvan ( Dorgali aan de Calla Gonone ) zien we dat er een mogelijkheid is om een (zee)grot te bezoeken.  Dat lijkt ons ook wel eens interessant, dus informeren we even bij de lokale toeristische dienst.  Je moet er met een bootje naartoe en dan verder te voet de grot in. We nemen dan ook een ticketje en vertrekken weer per schip.  Dat bootje is eigenlijk helemaal niks in vergelijking met de prachtige boot van gisteren, maar het is hier dan ook enkel een vervoermiddel.
Het gaat best wel snel en een kwartiertje later worden we afgezet aan de Grotto del Bue Marino ( blijkbaar vernoemd naar de zeekoeien die er vroeger leefden ). Momenteel is er geen dier meer te bespeuren, maar des te meer mensen … 
Verschillende groepjes komen er samen en we wandelen achter elkaar ( met afstand en mét mondmasker – de coronaregels worden hier nog steeds vrij streng toegepast ) door het mooie grottencomplex.   Uiteraard moet je netjes op het pad blijven en mag je nergens aankomen.   Het is best wel mooi, maar ook een beetje saai, vinden wij … We krijgen ook wat meer  uitleg over het ontstaan van deze grotten en over de vroegere bewoners, de Boe ( zeekoeien blijkbaar ) Die zijn er dus niet meer, maar als we het allemaal goed begrepen hebben, is dat grotendeels het geval door toedoen van de mens … en dat is toch best wel jammer !
Na een toer van een klein uurtje zijn we terug bij het vertrekpunt en is het kwestie van het juiste bootje te vinden om terug op je beginpunt aan te komen 🙂 Dat lukt ons gelukkig vlotjes en terug op de kade is het hoog tijd voor een Gelato, vakantie !

Categorieën:Europa, Italie, Sardinië 09/2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: