Vertrek naar Capoterra (Cagliari )


Onze reis bestaat uit 3 etappes en vandaag vertrekken we naar de volgende stop. Dat wordt Capoterra, net buiten Cagliari in het zuiden. We hadden al gelezen dat de zuidkant een beetje minder mooi was, maar we hebben toch beslist om er enkele dagen door te brengen, kwestie van de toch de hele toer van Sardinië te doen.  De rit ernaartoe is niet bepaald inspirerend, we hadden gedacht dat het binnenland ook wel zijn charmes zou hebben, maar jammer genoeg is het een heel stoffige, schrale rit.  Voor een stukje zal dat ook wel aan het seizoen liggen ( na een hete zomer is alles wel een beetje dor waarschijnijk ), maar het is ook gewoon niet zo mooi, en erg verlaten.
Op enkele bijna verlaten dorpjes na, is er niet zoveel te zien, ook helemaal geen natuurschoon dus … jammer !
Na enkele uurtjes rijden, bereiken we ons 2de hotel, en ook dat is een teleurstelling … Capoterra zou een natuurgebied zijn, en er zijn inderdaad heel veel vogels ( vooral flamingo’s) te zien, maar daarmee is alles gezegd. Het is ook een groot industriegebied met lelijke fabrieken en pijleidingen, wat wel een heel vreemd contrast is met de moerasgebieden waar de vogels wonen. De buurt van het hotel zelf is ook niet echt aangenaam te noemen, het lijkt wel één of ander getto … ook het hotel op zich heeft duidelijk zijn beste tijd gehad en zelf het strandbarretje dat er vlakbij is, ziet er helemaal afgeleefd en verlaten uit … triestig !

Na aankomst wandelen we eens rond in de buurt, maar echt inspirerend is dat dus niet helaas. Ook iets te eten vinden in deze buurt is niet zo simpel, in het hotel is maar een beperkte capaciteit voor avondeten en dus volgeboekt en in de buurt zijn er amper restaurants te vinden.   Gelukkig is er op het ( totaal verwaarloosde ) ‘winkelpleintje ‘ een uithaalpizzeria. Je kan er buiten wel aan aan gammel plastic tafeltje zitten, dus dan doen we het maar zo.
De pizza’s worden er echter wel in een houtoven gebakken en ze zijn werkelijk superlekker, veruit de lekkerste pizza die we al ooit gegeten hebben, dat valt dus gelukkig mee. We kunnen er zelfs een wijntje drinken ( weliswaar uit een plastic bekertje ), en die is zelfs best lekker.  Missie avondmaal geslaagd dus, en het is er dan ook nog eens spotgoedkoop, € 18, voor 2 pizza’s met een half litertje wijn en dito water … niet te geloven eigenlijk.
Op de terugweg naar het hotel drinken we nog een koffietje op het terras van de lokale supermarkt en zo wordt het toch nog een fijne avond 🙂

Categorieën:Europa, Italie, Sardinië 09/2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: