Tinnura en Bosa


Volgend uitstapje wordt vandaag een ritje naar de dorpen Tinnura en Bosa.
Bosa is redelijk bekend, omdat het ook heel schilderachtig gelegen is aan een rivier en de huisjes en huizen zijn – net zoals in Castelsardo – heel kleurrijk en tegen een heuvel aangebouwd.

We trekken echter eerst naar Tinnura, wat dan weer minder bekend is. Dat is op zich niet echt een groot dorp, maar er zijn wel heel veel muurschilderingen aangebracht op de huisjes, de zogenaamde ‘murales’ zouden zeer de moeite zijn om eens te bekijken, dus dan gaan we dat ook doen.

Zodra je het dorp binnenrijdt, zie je ze al direct opdoemen, grote muurschilderingen op de zijkant ( en soms ook de voorkant ) van de huizen. Het zijn er best veel, dus we zoeken een parkeerplekje voor de auto en gaan rondwandelen. Werkelijk overal, achter elk hoekje en kantje, vind je wel een beschilderde muur, de ene natuurlijk al wat mooier of groter dan de andere, maar allemaal prachtig gedaan. Het zijn ook heel diverse taferelen, van een boer met zijn schapen, over een kleine jongen met een ezeltje tot een soort carnavalsfiguren en mooie landschappen, heel divers. Hier is echt werk van gemaakt, en je kan dit zeker grote kunst noemen, echt heel mooi.

We wandelen het hele dorpje door en dan is het uiteraard tijd voor een verfrissingkje 🙂 Nergens echter een cafeetje te bespeuren, behalve dan 1 klein barretje ‘A Casa Mia’ genaamd. Blijkbaar is dit dus het enige etablissment(je) in Tinnura en het is er echt piepklein binnen. Het is wel een echt dorpscafeetje, er zijn slechts een paar mensen aanwezig en achter het cafeetje is er zelfs een ( ook wer piepklein ) terrasje, lijkt wel op kindermaat 🙂
De cafebaas is een supervriendelijke man met een lange baard, we bestellen een espresso en vééél water en zetten ons buiten op zijn ( misschien wel privé-) terras ! Wanner we weer vertrekken, blijkt het ook nog eens echt niks te kosten, € 2,80 voor 2 koffies en een fles water … dat kan je je echt niet meer voorstellen … 
Allereerst het historische centrum ( met obligate klim richting Castello boven op de berg ) ook hier weer kleurrijke huisjes die schots en scheef tegen te berg geplakt zijn en waar kleine straatjes tussen geplet lijken te worden.  In tegenstelling tot Tinnura eerder deze dag stikt het hier wel van de café’s, trattoria’s, pizzeria’s en ga zo maar door. Best wel gezellig, maar natuurlijk een stuk minder authentiek dan onze vriend in ‘A Casa Mia’ 🙂
Na een fikse wandeling door het oude centrum, zakken we weer af naar de jachthaven van Bosa.   Hier is het veel rustiger en vinden we een terras aan het water waar een stevig briesje de warmte een beetje verdrijft … Ondertussen zijn we het aperitieven al goed gewoon 🙂 en nemen we er ook hier weer ruim de tijd voor, zoals al eerder gezegd, het leven kan soms simpel zijn ! 


Categorieën:Europa, Italie, Sardinië 09/2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: