Russtdagje en avondje Alghero


Vandaag houden we het rustig en blijven we in het hotelcomplex. We ontbijten weer, zoals elke dag, met zicht op zee, en installeren ons daarna aan het zwembad met een goed boek, ook vakantie natuurlijk ! Van het zwembad trekken we ook eens naar het strand, kwestie van daar ook eens een kijkje genomen te hebben. Het aantrekkelijke zeewater blijkt echter toch niet zo toegankelijk te zijn…
Op het strand is het echter wel zalig vertoeven, dus is de keuze snel gemaakt 🙂
In de late namiddag houden we het voor bekeken met de rustdag en rijden we alvast eens naar Alghero voor het aperitief  en iets te eten.We hadden gelezen dat de stadsomwalling van Alghero zeker de moeite waard was om eens over te wandelen, dus daar gaan we als eerste naartoe.  We doorkruisen de jachthaven en passeren daar een prachtig oud zeilschip … waarmee je ook weer een dagje kan gaan meezeilen … gezien de vorige, schitterende ervaring met een zeiltocht, kriebelt het toch wel om dit nog een keertje te doen vooraleer ‘back to reality’ te gaan … toch even over nadenken misschien ? We wandelen verder de stadsmuren op en daar blijken er tientallen bars/resto’s gevestigd te zijn, allemaal met zicht op de zee … totaal onverwacht, maar wel heel stemmig !

We wandelen de hele omwalling verder af en stilaan begint het al wat te schemeren. Onderweg kiezen we lukraak voor een Winebar ( what else ??? 🙂 ) voor het aperitief en vervolg.   Het terrasje is niet groot en binnen een 10-tal minuutjes zit het vol. Blijkbaar een geliefd plekje, en terecht !  We drinken er een lekkere prosecco en lokale wijn en eten er een werkelijk sublieme Vitello Tonnato, gevolgd door een lokaal gerechtje, een soort pasteitje, met vlees en groentjes gevuld, 2 kleine gerechtje, maar zooooooo lekker ! Het is er supergezellig en als klap op de vuurpijl krijgen we er een werkelijk spectaculaire zonsondergang bovenop ! Toch wel een beetje een betoverende avond …
Wanneer het uiteindelijk helemaal donker wordt, wandelen we rustig terug naar de auto en besluiten we om de zeiltocht toch maar te boeken voor onze laatste dag donderdag,
dat wordt dan vast een mooie afsluiter !

Categorieën:Europa, Italie, Sardinië 09/2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: