Alghero


Gezien we dus voor morgen de trip met de zeilboot geboekt hebben, houden we het ook vandaag weer rustig.   We gaan de rest van Alghero eens verkennen, en nemen daar rustig onze tijd voor.  Alghero is een heel gezellig stadje en duidelijk de place to be in deze contreien. Ook weer een gezellig historisch centrum met smalle straatjes en oude huisjes, de prachtige stadsomwalling die we gisteren al konden bewonderen, en ook weer een – deze keer heel grote – jachthaven. Het stadje wordt blijkbaar ook wel klein Barcelona genoemd, en het is ook vrij snel duidelijk waarom.  De Spaanse invloeden zijn goed te merken, en je ziet hier om de haverklap bodega’s en paëlla opduiken, we passeren zelfs een zaak die ‘Ramblas’ heet … toch wel een beetje bizar op een Italiaans eiland …
Maar dus zeker een gezellig, oud stadje dat uitnodigt tot rustig rondkuieren en ijsjes eten 🙂

Na de middag, als de meeste zaken gaan sluiten voor de middagpauze, keren we terug naar het hotel en beginnen we alvast ons vertrek een beetje voor te bereiden. Gezien we dus morgen de hele dag op zee zullen zijn, en we ondertussen van AlItalia bericht hebben gekregen dat onze terugvlucht gecancelled werd (!) en we veel vroeger zullen moeten vertrekken ( 07h00 al opstijgen, maar wel vanuit Alghero zelf gelukkig ) bereiden we dus alles vandaag maar alvast zo veel mogelijk voor. Hopelijk verloopt de terugreis met minder perikelen dan de heenreis …
Zodra we klaar zijn met inpakken, nog een paar uurtjes zwemmen en dan weer een leuk eetadresje gaan zoeken !

Categorieën:Europa, Italie, Sardinië 09/2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: