Sintra


Gisteravond geland in Lissabon en onze huurauto opgehaald, daarna op zoek naar ons hotel in Caxias, iets buiten Lissabon.  Nog een laat avondmaaltje gevonden in een naburig dorpje en dan in ons bed geploft, oef … dat was een lange dag.

Vandaag onze eerste echte vakantiedag en we beginnen al meteen met één van de mooiste plekken aan deze kant van Lissabon, Sintra de ‘kastelenstad’ richting kust.  Gezien er in het weekend altijd nog veel meer drukte te verwachten is, doen we dat maar alvast vandaag, nu het trouwens ook nog schitterend weer is.

We gaan met de auto en vinden al snel een kleine parkeerplaats vlakbij het centrum van Sintra, waar tot onze grote verbazing nog meer dan voldoende plaatsjes vrij zijn, dat ging vlotjes 😊
We wandelen eventjes rond in het historische stadje en beslissen om toch maar eerst de tocht naar boven naar de talrijke kastelen aan te vatten, voor het te warm en te druk wordt.

Het is gezellig druk in het stadje en we laten ons verleiden om de trip naar boven ( alle kastelen staan op een bergtop, maar gelukkig wel allemaal vrij dicht bij elkaar … ) met een tuktuk te doen.
Het ritje naar boven naar het mooiste ( lees : kleurrijkste ) van al die kastelen is al een evenement op zich, onze chauffeur houdt er goed het tempo in en in no time staan we aan de voet van PENHA Castle.  We kopen ingangsticketjes en wandelen nog verder naar boven.  Aan de ingang is het vrij lang wachten, dus we gaan maar alvast op ontdekking in het omringende park.

Dat is echt bijzonder mooi en echt wel vrij groot, de uurtjes tikken zo wel rap voorbij …
Maar het is absoluut de moeite waard, prachtig landschap en gelukkig ook wat koeler.
Met de drukte valt het wel mee en we genieten volop van al het moois waar we langs wandelen, alvast een eerste geslaagde trip.

Enkele uren later vertrekken we weer vanuit PENHA en gaan we richting Castello Dos Mouros, iets verderop gelegen en meer een burcht dan een echt kasteel.  Veel soberder dan Penha, maar vanop het hoogste topje daar heb je een adembenemend zicht op het kleurrijke Penha in zijn volle glorie … schitterend, de camera’s moeten al direct overuren draaien !

We wandelen nog een tijdje verder in deze mooie streek en zakken dan terug af naar het dorp voor een welverdiende pauze, als opening kon dit al tellen !

Op de terugweg naar ons hotel maken we nog een ommetje langs Cascais, een geliefd dorpje vlak aan de oceaan, waar we een beetje langs de kade wandelen, wat bootjes kijken en genieten van deze prachtige eerste vakantiedag.
Vakantie alvast goed ingezet !

Categorieën:Europa, Lisabon & Porto, Portugal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: