Lissabon


Na de prachtige dag van gisteren in Sintra, trekken we vandaag op verkenning naar Lissabon.
Het openbaar vervoer werkt hier prima en is ook helemaal niet duur, dus we kiezen voor de trein deze keer.  Het stadje waar we logeren heeft een rechtstreekse verbinding met de hoofdstad, dus makkelijke kan bijna niet.
Een treinticket kopen op het perron lukt niet omdat de ticketmachine een beetje moedwillig is, we krijgen er geen beweging in, en wij niet alleen, ook alle andere reizigers die het proberen vangen bot, de ticketautomaat heeft er geen zin in vandaag blijkbaar …
Dan maar proberen om op de trein zelf een ticketje te bemachtigen, maar ook daar niemand te vinden die dat voor ons kan regelen… we worden er een beetje lastig van, want zwartrijden is niet echt onze stijl, maar het lukt ons echt niet, pfff …
Een goed kwartiertje later staan we al in Lissabon en vinden we eindelijk een treinmeneer die we willen vragen om ons alsnog dat ticketje te laten betalen.
Maar hij wuift ons weg en maakt duidelijk dat we het maar zo moeten laten, bizar toch wel …
Voor alle zekerheid kopen we in het station van Caso do Sobre waar we aankomen in Lissabon dan toch maar alvast een ticketje voor de terugreis straks 😊

Na de treinperikelen trekken we de stad in om alle ‘gekende’ bezienswaardigheden te gaan opzoeken, zoals de San Justa lift, de ‘ascensores’ ( kabeltreintjes ) en de iconische antieke gele trammetjes op tramlijn 1 en de prachtige weidse pleinen …
Dat is allemaal vrij vlotjes te vinden, maar o zo druk om eventueel een ritje op één van die trekpleisters te bemachtigen, dus we laten het maar zo, in plaats van een paar uur aan te schuiven gebruiken we die tijd liever op deze prachtige stad verder te verkennen.
Die gekende bezienswaardigheden zien we wel evengoed van buitenaf.

En er is nog heel wat anders te zien, prachtige gebouwen in hele mooie lichte kleuren, kronkelende straatjes, gezellig pleintjes en ga zo maar door.  Met het zonnetje erbij is het heel aangenaam om hier overal wat rond te slenteren.  In één van de vele kleine straatjes vinden we een kleine bakkerij waar – uiteraard 😊 – de beroemde Pasteis de Nata vers gemaakt worden.  Dat lekkere locale gebakje willen we natuurlijk ook wel eens proeven, dus we stappen er binnen en laten het ons smaken met een stevige espresso erbij, superlekker !

Verderop in de straatjes passeren we een aantal keer een winkel waar alleen maar conservenblikjes met sardientjes verkocht worden.  Beetje raar misschien, maar die winkeltjes zien er wel geweldig schattig uit, het lijken wel kleine pretparkjes met levendige kleurtjes en tekeningen op duizenden blikjes sardientjes, ziet er een beetje magisch uit … en best wel grappig.
We eindigen deze mooie dag met een drankje aan de kade en een kort boottochtje op de Taag, een rondje van een klein uurtje met wat uitleg over alle mooie gebouwen die we dan vanop het water kunnen bewonderen.

We hebben vandaag heel wat kilometertjes ( en hoogtemeters 😊 ) op onze stappenteller staan en vertrekken ( mét ticketjes deze keer ) met de klokvaste treinverbinding terug naar ons logement.

Categorieën:Lisabon & Porto, Portugal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: