Ibiza DAG 3


Eivissa

We willen vandaag een dagje doorbrengen in Ibiza-Stad ( oftewel Eivissa ), zowel de oude stad ‘Dalt Vila’, als de jachthaven en het centrum staan op ons lijstje voor deze dag.

Met de auto is vermoedelijk geen goed idee, gezien er hier zowat overal wegenwerken zijn en parkeren vermoedelijk ook niet zo evident is in een dergelijke ‘compacte’ stad… Na het ontbijt passeren we even langs de receptie in ons hotel, en daar vernemen we dat de bus bijna vlak voor onze deur stopt, dat lijkt ons dan ook de meest efficiënte oplossing. Ticketjes kopen we op de bus zelf en ook moeten we hier nog altijd een mondmasker dragen op de bus.  Beetje raar na al die tijd, maar uiteindelijk ook niet direct een probleem.

De bus is keurig op tijd en de chauffeur blijkt een hele plichtsbewust man te zijn … Ergens onderweg stopt hij de bus abrupt en zet hij zonder pardon een vrouwelijke passagier zijn bus uit omdat ze geen mondmasker draagt.  No nonsense … 🙂

Zonder verdere strubbelingen komen we een goeie 20 minuutjes later aan in het centrum van de stad.  Als eerste trekken we naar de ‘Marina’, de jachthaven … daar liggen de plezierjachten in allerlei maten en vormen aangemeerd, wel eens de moeite om te bekijken.
Iets verder in de haven is de kade voor cruiseschepen en op dit ogenblik liggen er 3 exemplaren te blinken in de zon.   Ook in verschillende maten, en de grootste van de 3 is vermoedelijk hoger dan de meeste flatgebouwen in de stad … indrukwekkend toch wel.

Na het bootjes kijken, wandelen we richting oude stad, oftewel ‘Dalt Vila’ zoals het hier benoemd wordt.  In eerste instantie wandelen we in kleine steegjes met heel veel boetiekjes en cafeetjes waar er vooral naar de Hippie-status van het eiland verwezen wordt, overal Boho en Flower Power vibes dus … 🙂
Er loopt zelfs occasioneel nog wel een overgebleven ‘echte’ hippie figuur rond, kleurrijk wel. Het valt ons ook op dat je hier écht wel vol – liefst heel drukke – tattoeages moet staan om ‘hip’ te zijn… jong en oud, iedereen schijnt hier wel één en liefst heel veel tattoos te hebben, bij sommigen lijkt het wel alsof ze van hun lichaam een kleurboek willen maken … beetje erover toch wel, maar ieder zijn ding natuurlijk …

Stilaan begint onze route toch wel fel te stijgen en na een redelijk steile klim komen we uiteindelijk bij het grote fort / kasteel aan dat boven de stad uitsteekt.  Ook hier zijn volop werken aan de gang, maar je hebt er wel een schitterend uitzicht over de stad en de omgeving, je kan er echt mijlenver rondkijken, heel mooi !

We blijven er een tijdje van het 360° uitzicht genieten ( de grote Cruise schepen van daarnet lijken wel DinkyToys van hierboven 🙂 ), nemen uiteraard de nodige fotootjes en keren dan langs de andere kant van de helling terug naar de stad.  Opnieuw veel kleine, kronkelende steegjes met vooral kleine, witgekalkte huisjes en occasioneel een winkeltje of cafeetje. Zo komen we halfweg langs een kleurrijk barretje waar ze bliljkbaar de lekkerste smoothies maken volgens eigen keuze van samenstelling.
We laten er 2 klaarmaken, dat wordt met de nodige ‘schwung’ gedaan, maar wel allemaal met vergeperst fruit. Ze zien er niet alleen heel vrolijk uit, maar ze smaken ook nog eens heerlijk,
een welkome verfrissing na de pittige klim naar het hoogste uitkijkpunt.

Helemaal opgefrist vervolgen we onze weg naar beneden, waar we nog wat ronddwalen op de verschillende pleintjes en in de winkelstraatjes en nog van een espressootje genieten. Ondertussen is het al wel wat later geworden en gaan we op zoek naar de bushalte om terug te keren naar ons hotel.  Dat is niet op de plek waar we zijn afgestapt deze morgen, maar op een totaal andere locatie, bijna aan de andere kant van de stad.   Niet echt logisch dus, maar we vinden het uiteindelijk wel zonder problemen, en alweer stipt op tijd kunnen we opstappen voor de terugrit. 
Mooie dag alweer …

Categorieën:Europa, Ibiza 10/2022, Spanje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: