Woensdag 17/05


BOTANISCHE TUIN FUNCHAL / BLANDY WINE ESTATE

Wanneer je op Madeira bent ( hét bloemeneiland 🙂 ) moet je uiteraard ook bloemetjes kijken, en bij uitbreiding het hele planten- en bomenbestand van dit schitterende eiland.
Dat kan het best in de Botanische Tuinen van Madeira, één van de grootste in Europa blijkbaar. Ernaartoe kan met een kabelbaantje en terug kunnen we met de wereldberoemde ’ Tobbogans ‘ een soort van rieten manden waar ze houten ski’s onderzetten en waarmee je dan in toch wel een beetje een rotvaart een parcours van +/- 2 km de berg afsjeest … wel onder begeleiding van een soor stuurman… dat zijn er per slee eigenlijk 2 die achterop de slee staan en met hun speciale schoenen kunnen afremmen en sturen … dat lijkt ons wel leuk 🙂 Maar dus eerst met de ‘Teleferico’ naar boven bloemen, planten en kunst kijken.
Bij het inkomticket is zelfs een proefglaasje Madeirawijn inbegrepen !
De Jardim Botanico is inderdaad heel erg groot, je kan er makkelijk een paar uur in ronddwalen om alle planten en bloemen te bekijken, en als je er ook nog eens het hele kunstparcours bijneemt, is de dag snel voorbij.   Na enkele uren rondwandelen houden wij het voor bekeken en gaan we op zoek naar het startpunt van de Toboogan-ride.   De ligt vlak achter de hoek van de botanische tuin, maar tot onze grote spijt blijken er vandaag geen Tobbogan ritjes mogelijk… Alles is er gesloten omdat het deze morgen plaatselijk geregend heeft en dan lukt het blijkbaar niet om de sleetjes veilig naar beneden te sturen … dat is wel jammer natuurlijk ,want hier keken we wel naar uit.   Er staan nu wel massa’s taxi’s te wachten, maar dat lijkt ons maar niks, we gaan het dan maar sportief houden en besluiten om te voet terug naar beneden te gaan.  Het is prachtig weer en het traject is altijd bergafwaarts :-), moet dus lukken 🙂 …
We vertrekken vol goede moed, en het gaat uiteraard goed vooruit, maar soms toch wel een beetje té snel, we moeten hellingen van 15% en meer naar beneden stappen en dat kruipt na enkele kilometers toch wel in de beentjes … Als we  dan uiteindelijk terug beneden in Funchal aankomen, hebben we toch wel een beetje ‘bibberbeentjes’ 🙂 … de eerste paar gewone stappen zijn wel een beetje raar …
Maar eind goed al goed dus, en na deze fikse wandeling hebben we wel een glaasje verdiend, vinden wij.  Volgende stop in onze planning voor vandaag was het Blandy Wine House.   Blandy is zowat de grootste producent / verkoper van de befaamde Madeira wijn en je kan er middin in Funchal een bezoekje brengen met een rondleiding en ‘provas’ … na het proevertje in de Jardim Botanico willen we best nog wel een paar andere specialiteiten proberen.
Het is een hele mooie setting in een prachtig oud gebouw, maar de rondleidingen zijn voor vandaag helaas helemaal volgeboekt … het zit ons echt niet mee vandaag 🙂 Het proeven doen we dan toch maar, en een flesje Madeira wijn kopen ook natuurlijk. We trekken daarna nog even de stad in en wandelen rond op het lokale marktje vooraleer terug naar ons autootje te gaan om weer naar onze tijdelijke thuis te rijden.

Categorieën:Madeira 05/2023, Portugal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: