Donderdag 18/05


DOLPHIN WATCHING

Voorheen hadden we al eens in Calheta gekeken om een tripje te boeken op één van de vele boottocht maatschappiijtjes die o.a. walvis- en dolfijnspotting aanbieden. Dat hebben we  destijds in Canada, Noorwegen en Spanje ook al eens gedaan, en het is toch iedere keer weer fascinerend om die mooie dieren in actie te zien.
In Calheta lukte dat niet zo, alleen nog met van die snelle RIB boten of ontzettend duur, maar in Funchal kan het nog wel met een gewoon schip ( wat veel leuker en relaxter is ) We hadden dat gisteravond nog via internet geboekt en we trekken dus vandaag weer richting Funchal om aan boord te gaan van de Catamaran waarmee we de oceaan opvaren om naar de visjes te gaan zoeken.
Walvissen verwachten we niet zo direct hier, maar dolfijnen lukt misschien wel, en zelfs als we geen dieren tegenkomen, is het ook altijd leuk om het eiland eens vanop de zee te bekijken,
Madeira is uiteindelijk meer een gigantische berg die indrukwekkend uit de oceaan opduikt dus dat moet toch ook wel de moeite zijn om eens vanaf het water te zien.
Wat het weer betreft is het vandaag zowat de beste dag tot nu toe, de zon schijnt volop en het is ook best warm.  Eens op zee is dat natuurlijk veel aangenamer met een windje erbij en we genieten van de prachtige dag op het water.   Na enige tijd krijgen we via de intercom te horen dat er een school dolfijnen gespot is en dat we daar naartoe varen.
Je ziet het al van ver, er liggen nog een paar bootjes te dobberen op de bewuste plek, maar gelukkig varen die weer weg net op het moment dat wij daar aankomen ( blijkbaar mag je van de overheid in Madeira maar 10 minuten een groep dolfijnen spotten, om de dieren te beschermen … maar het kan ook voor de commerce zijn natuurlijk, zodat elke maatschappij de kans krijgt om zijn passagiers de beestjes te laten bewonderen … 🙂 )
Wij zijn dus aan de beurt en gelukkig komen de dieren ( die blijkbaar heel nieuwsgierig zijn ) in groepjes langs onze boot zwemmen zodat we ze toch wel goed kunnen zien, zalig toch !
Ze zijn niet zo massaal aanwezig als toenertijd in Tarifa waar ze echt met grote groepen vrolijk meezwommen en uit het water opsprongen, maar toch wel goed te zien. Het lukt zelfs om er een paar fotootjes van te nemen ( wat echt niet makkelijk is want je weet natuurlijk nooit waar en wanneer ze opeens zullen opduiken ), maar ook onze 10 minuten zijn snel voorbij en we moeten dan ook weer weg. De rest van de trip is het vooral genieten van het prachtige weer en de mooie uitzichten.
Jammer wel om te zien dat het grote geld ook Madeira heeft ontdekt en dat er langs de kust heel veel gigantische hotels en appartementsblokken verschijnen die eigenlijk de charme van de kustlijn aan deze kant helemaal wegnemen … de andere kant van het eiland is nog stukken mooier, van natuur, authentieker en veel minder druk bezocht.  Het weer is er wel vaak wat minder, maar toch zeer zeker meer de moeite waard voor de waanzinnig mooie natuur en de rust, dat vinden wij althans toch …
Wanneer we terugkeren aan wal is het ondertussen toch al bijna 19h en wordt het tijd om iets te eten.  Dat doen we vandaag dan maar in Funchal zelf in plaats van eerst nog terug te rijden naar Sao Vicente, waar onze Quinta gelegen is. We wandelen door de stad en stuiten op een Italiaans restootje dat er heel gezellig uitziet.
Vermits we de vorige dagen steeds consequent  de Madeirese keuken geproefd hebben, is het nu dan wel eens leuk om weer wat anders te nemen, Italiaans dus, altijd lekker 🙂


Categorieën:Europa, Madeira 05/2023, Portugal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: