Vinales – Parque National


Slapen verloopt in Vinales blijkbaar altijd met hindernissen 🙂
Deze nacht was het een lastige mug, die ons keer op keer weer kwam aanvallen, met het nodige gezoem …
Maar verder wel goed geslapen, dus weer goed op tijd op voor het ontbijtje,
want om 9h komt onze gids voor vandaag ons oppikken voor een wandeling door het vlakbij gelegen Parque Nationaal.
Best om dat allemaal in de voormiddag te doen, gezien de warmte.
Voor het eerste stukje nemen we een taxi, en die zet ons 10 minuten later al af aan Hotel Los Jazmines, blijkbaar het ‘chicste ‘ hotel in de buurt, en vandaag heb je een adembenemend overzicht over de Valle Finales, prachtig!
Na de nodige fotootjes duikt onze gids met ons de struiken in voor een afdaling naar het park toe. Het pad op zich is niet echt moeilijk, maar omdat de boswachter zijn werk niet heeft gedaan, volgens onze gids.
D.w.z. hij heeft de struiken en bomen niet gekapt, zodat we soms bijna helemaal verdwijnen tussen de dichte begroeiïng
Gelukkig is dat maar een kort stukje, en kunnen we daarna op de paden zonder verdere hindernissen genieten van het prachtige landschap.
De gids brengt ons langs kleine huisje en kleine tabaksvelden naar de Mural de Prehistorica, een rotsschildering die de evolutie van de mens weergeeft.
Wel een moderne versie daarvan, want door Fidel Castro himself 16 jaar geleden laten uitvoeren. Een moderne prehistorical dus 🙂
Daar aangekomen nemen we er een paar foto’s van, maar veel stelt het allemaal niet voor, wel kleurrijk, zoals alles in deze prachtige vallei.
Ter plekke is ook een campingplaats met gezellig barretje waar we uiteraard even halt houden voor een drankje.  We trakteren onze gids ook op een biertje en hij vertelt ons dat deze camping enkel voor Cubanen zelf is, ze is niet toegankelijke voor toeristen.
Maar de bar dus gelukkig wel 🙂
Daarna stappen we verder door het Parque National terug richting Finales.
De hele tocht neem toch wel een paar uur in beslag, maar het is zeker de moeite, alleen lijken wij de enige toeristen te zijn die dit warme weer te voet trotseren, stiekem toch een beetje trots op onze prestatie dus 🙂
Terug aan onze Casa gaan we eerst een beetje opfrissen en trekken we daarna nog naar het andere hotel in de regio, vanwaar je dan weer een mooi overzicht van het kleurrijke stadje hebt.
Daar hebben ze ook een aanlokkelijk zwembad, en we hebben onmiddellijk spijt dat we geen zwemgerei in onze rugzak mee hebben … een frisse duik zou welkom zijn.
We kijken dus jaloers naar de zwemmende en spetterende hotelgasten en stappen dan maar weer terug naar beneden.
De hitte is ondertussen wel redelijk toegenomen, dus voor vandaag houden we er maar mee op.
We installeren ons op het terras van onze Casa, en doen zoals de meeste Cubanen op dit uur, in de schommelstoel op het terras ( ze staan echt waar op elk terras in Vinales  ) kijken naar alles wat passeert, gaande van fietsen, Amerikaanse sleeën, Lada’s, Geely’s ( blijkbaar de moderne auto in Cuba ), en vrachtwagens in alle mogelijke uitvoeringen, maar evengoed paard en kar en koetsjes.   Allemaal om ter kleurrijkst en bijna allemaal met even grote wolken uitlaatgassen ( behalve dan de paardjes en fietsen 🙂 )

We nemen een deugddoende douche en spoelen het rode stof van het park van ons af, zelfs onze schoenen schrobben we goed af, want ze zien er echt niet uit

Wanneer alles netjes proper is, trekken we weer naar ons adresje van gisteren om iets te eten en een lekkere cocktail te drinken.
Vakantie in Cuba …

 

Categorieën:Cuba, rondreis, Zuid-Amerika

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: