Cienfuegos


Onze Hostal in Trinidad is absoluut niet van het niveau van die in Cienfuegos, en het slapen ging dus ook minder goed. We hebben hier een ‘twijfelaar’ als bed, en de matras is meer een kussen waar je inzakt … niet zo goed dus, maar kom, het is proper en warm 🙂
Het ontbijt daarentegen is zeker in orde met alles erop en eraan, zelfs bediening aan tafel op onze eigen terras, leuk.
Blijkbaar is het hier een redelijk begoede familie, want ze hebben verschillende persooneelsleden in dienst, de juffrouw die poetst en het ontbijt serveert, een dame die het ontbijt klaarmaakt en dan nog een derde die met manden vol wasgoed rondloopt.  Maar dat kan natuulijk ook allemaal familie zijn, want volgens wat ze je vertellen, zorgen ze allemaal voor hun familie … het koppeltje Franse toeristen die we in Havanna hebben leren kennen, geloofden daar echter niks van, volgens hen was het allemaal maar wat ‘blabla’ om te laten uitschijnen dat ze dit allemaal alleen maar doen voor de ‘familia” tja … we zullen het nooit weten natuurlijk
Na een lekker ontbijt, trekken we weer de stad ( of uit zijn krachten gegroeid dorp ) in, om nog wat rond te dwalen en meer leuke plekjes te ontdekken.  Deze namiddag is de Citytour van Trinidad gepland en daarna de Cocktal workshop.  De gids zal ons hiervoor komen oppikken aan ons logeeradres, dus we zorgen ervoor dat we goed op tijd terug zijn.
Stipt op tijd ( zoals steeds in Cuba tot onze grote verbazing ) komt de gids van vandaag ons ophalen, zoals afgesproken.  Deze keer is het een jonge Cubaanse dame, die – om het zacht uit te drukken – niet op haar mondje is gevallen.  Niet alleen babbelt ze honderduit over het stadje ( haar geboortestad ) en de geschiedenis ervan, maar ook over haar privé-leven, haar 2-jarig dochtertje, enz …
Het is best charmant, ze zwijgt geen 2 minuten, en verontschuldigt zich elk half uur voor haal slechte Engels.  Wat helemaal niet het geval is, ze spreekt de taal heel goed, met een leuk accentje.  Maar ze is best wel trots dat ze dat helemaal op haar ééntje heeft geleerd ( of zou dat ook weer ‘blabla” zijn zoals onze Franse vrienden in Havanna beweerden ??? )
Het is in elk geval interressant en we komen weer heel wat te weten over de geschiedenis van Trinidad en de suikerrietplantages van weleer.  Tegenwoordig zijn die er niet meer, ze zijn een beetje teloor gegaan tussen alle opeenvolgende ‘ revolucions ‘
Tegenwoordig is in Trinidad vooral het toerisme de hoofdbron van inkomsten.
Na de citytour brengt onze gids ons naar een cocktailbar voor de workshop.
Dat is niet echt wat wij ervan verwacht hadden, we mogen zelf geen cocktails maken, de barman doet dat en legt terwijl uit hoe het volgens de regels van de kunst moet gebeuren.
Wij volgen de les met 2 jonge Duitse dames, en het wordt best leuk …
we mogen de cocktails ook allemaal opdrinken, dus …
Na het drinken, gaan we dan toch maar op zoek naar een restaurantje, en dat wordt deze keer het chique Trinidad Colonial.
Het eten is er heel lekker en absoluut niet duur, maar de live-muziek die ze daar voorzien, is echt wel vééééél te luid, we kunnen mekaar nauwelijks verstaan.
Na het eten blazen we dus maar snel de aftocht, maken nog een avondwandelingetje door de stad, en gaan we terug naar de Hostal voor nog een glaasje wijn en dan een nieuwe poging tot schoonheidsslaapje
Morgen staat de excursie naar Guanayara Park en de watervallen op het programma.

 

Categorieën:Cuba, rondreis, Zuid-Amerika

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: