Trinidad –> Guanayara Park


Vandaag staat de excursie naar Guanayara Park op het programma, we zullen om 9h00 opgehaald worden aan onze Hostal, dus we staan weer op tijd op en ontbijten om 8h00.  Het ontbijt is, zoals steeds, weer lekker en meer dan voldoende.

Stipt om 9h00 stopt de ‘Jeep’ met onze gids voor de deur, en kunnen we vertrekken.  Het is niet echt een Jeep, maar een Hyundai taxi 4×4.
Onze gids legt uit dat er niet voldoende Jeeps voorhanden zijn, en het dus deze wagen wordt.  Geen erg, het is toch enkel maar het vervoer naar het park en terug, en bovendien is de wagen – in vergelijking met voorgaande taxi’s – zeker in orde.
In de wagen ontmoeten we onze 2 medereizigsters voor vandaag, 2 avontuurlijke Duitse dames op leeftijd, Doris en Iris.
Onze gids Luis vertelt over de komende excursie en onderweg voegt een 2de gelijkaardige wagen zich nog bij ons, met de rest van onze groep..
In totaal zijn we met 10, wij 2, onze Duitse dames, een Italiaans koppel, 2 Engelse vrouwen en nog een jonger Duits koppel.
Het is een leuke groep, en er wordt heel wat afgebabbeld en gelachen in allerlei combinaties van talen 😉
Boven aangekomen ( gelukkig hebben ze ons met de wagen naar boven gebracht, want het is een serieuze klim ) stappen we uit de wagen om de wandeling naar de waterval te beginnen.
Onderweg waren we al eens gestopt aan een viewpoint over de vallei, voor de nodige fotootjes ( grazie mille @ Carmela è Gianluca per ritrovare les occhiali de Rudy 🙂 ) en een ontmoeting met een echte tarantula of vogelspin, die een lokale Cubaan aan zowat elke toerist laat zien voor foto’s, brrr… wat een griezelig beest, maar blijkbaar ongevaarlijk, als we onze gids mogen geloven … Je mag ze zelfs over ja hand of arm laten kruipen, maar toch maar liever niet … 🙂

Ook stoppen we nog even aan het restaurant voor die middag om de keuzemenu’s door te geven.
We starten dus onze wandeling boven, en krijgen van Luis heel wat informatie over de fauna en flora in dit park.  Hij is uit dit ruige bergland afkomstig en weet dus waarover hij spreekt.
Na een wandeling van +/- een uurtje komen we bij de waterval, heel mooi
het zijn er eigenijk verschillende, en er wordt ook hier weer door iedereen duchtig gefotografeerd
De Italiaanse vrienden spannen de kroon hierin, ze maken er bijna een fotoshoot van 🙂
Als Gianluca bovendien merkt dat Rudy amateur-fotograaf is, komt hij regelmatig advies vragen, en in een mix van Engels, Italiaans en gebarentaal lukt het om wat uitleg te geven, grappig wel 🙂

Na een tijdje komen we aan een 2de waterval, waar dan gezwommen kan worden. Enkele onder ons doen dat, maar wij laten het toch maar zo.
Het ziet er best aanlokkelijk uit, maar we hebben maar een goed half uurtje de tijd en dan is het een heel gedoe met zwemkleding aan- en uitdoen en opgedroogd geraken … dus we doen het maar niet.
Wel nemen we ondertussen heel wat prachtige foto’s, super !
Na exact een half uurtje verzamelt Luis zijn troepen en keren we dezelfde weg terug. best wel inspannend want uiteraard ook weer een stevig klimmetje terug naar de bovenkant van de waterval.  Maar absoluut de moete waard.
De “Jeeps” staan ons boven al op te wachten, en we rijden langs de mooie, maar vrij gevaarlijke weg ( overal putten en onderbrekingen in de weg ) terug naar het restaurant voor de lunch. Die is niet echt slecht, maar vrij inspiratieloos. De alomtegenwoordige rijst met kip … 🙂
Na het eten vertrekken we terug, want er staat nog een bezoek aan een plaatselijk koffiebranderijtje op het programma.
Daar vertelt Luis ons hoe het proces van de koffie verder gaat, na het oogsten van de koffie bessen, en proeven we na afloop nog een vers gezette koffie, zeker anders dan wat we thuis gewoon zijn, en lekker.

Daarna keren we terug naar Trinidad, na afspraak met onze medereizigers om mekaar die avond in Trinidad te treffen op de Plaza Mayor, waar een groot muziekfeest gepland is.
Vervolgens wordt iedereen naar zijn resp. verblijfplaats teruggebracht, het was een hele leuke dag met een fijne groep mensen.

Die avond na een welkome douche en avondeten in een lokaal restaurantje, gaan we dus inderdaad naar het Plaza Mayor voor de fiësta, maar we vinden onze nieuwe vriendelijk niet zo direct terug, wat logisch is, gezien de enorme massa volk op het plein.
Maar het is best wel leuk, met al die vrolijke muziek.
Na enkele uurtjes gaan we terug naar onze kamer voor een hopelijk betere nachtrust dan de vorige, want morgen reizen we weer verder naar onze laatste stop in Cuba : Varadero; het ‘mondaine’ Cuba 🙂

 

Categorieën:Cuba, rondreis, Zuid-Amerika

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: