Varadero Beach


Deze morgen eerst weer ontbijtje en dan wandelen we weer richting hotelkant van het schiereiland voor nog een internet bezoekje aan één van de hotels daar.  We gaan in het 2de Solymar hotel binnen, zoeken een plaatsje in de bar en loggen aan op internet.  Dat lukt redelijk goed en we slagen er in om zowel onze verslagjes als een aantal fotootjes online te krijgen
Na exact 1 uurtje is het weer over met de pret, en valt het internet uit, kaartje is weer opgebruikt helaas 🙂
Nadat we alles bijeen gezocht hebben, nemen we nog een kijkje in de winkel van dit hotel.  Het is een leuk ( overheids ) winkeltje ( dat zie je aan het Caracol symbooltje en de altijd supernette uniformpjes van het winkelpersoneel ).
Wa vertrekken weer in het hotel en gaan te voet richting onze Casa, want we willen vandaag toch echt een keertje een paar uurtjes aan het prachtige strand doorbrengen.
We droppen onze aankopen ( ja, ja, nog wat hebbedingetjes gekocht onderweg 🙂 ), trekken onze bikini/zwembroek aan en gaan richting strand.
Dat is niet ver weg van onze verblijfplaats, wat uiteraard gemakkelijk is.

Het strand en de zee zien er weer geweldig mooi uit, het lijkt wel een postkaart.   We installeren ons op een plekje met een beetje schaduw en een beetje zon, zodat we regelmatig eens kunnen afwisselen en toch niet te erg verbrand geraken.
Als eerste gaan we natuurlijk de helderblauwe zee in, dat moet gewoon zo hé 🙂
Het water is vrij warm, maar de golven zijn wel redelijk krachtig.
waardoor je soms in het water letterlijk omver gegooid wordt.
Leuk toch wel, zo zwemmen in dit azuurblauwe water, prachtig decor
Na het zwempartijtje zetten we ons weer op onze handdoeken om in het zonnetje een beetje op te drogen, het is zalig op dit kleine strandje…

We luieren en lezen een beetje, nemen een boel fotootjes, en eigenlijk is het best wel fijn zo eens een paar uurtjes ‘chillen’ …
Rond +/- 16h is het wel genoeg geweest en gaan we terug naar de Casa om te douchen ( emmers zand zitten overal verstopt 🙂 )
Daarna wandelen we de stad in op zoek naar het galerijtje waar we eerder deze week een mooi schilderijtje hadden gezien, dat we misschien nog wel willen meenemen, kwestie van in ons frisse Belgenland, nog een beetje Cubaanse zon mee te nemen …
We wandelen de boulevard een heel eind af en vinden uiteindelijk de galerij wel terug, maar ze is dan al gesloten helaas.
Misschien kunnen we morgen nog even terug gaan, we worden toch pas laat in de namiddag opgehaald om naar de luchthaven te gaan, dus nog tijd zat dan, we zien wel
We wandelen dan weer terug, helemaal naar de andere kant van de boulevard, omdat we vandaag willen eten in Le Barbacoa , ook weer een aanrader uit onze reisgidsen.
Het is nog vrij vroeg als we daar aankomen, en er is nog niet al te veel volk.
Dat is fijn natuurlijk, dan kunnen we eens een keertje in alle rust van ons eten genieten
Ook nu weer heeft onze reisgids gelijk, en is het een heel goed restaurant,
de steak is lekker mals en heerlijk sappig … mmmm, dat was lang geleden
Zodra we ons eten binnen hebben, vragen we echter de rekening, want het stikt er van de muggen, en ze steken er niet naast.  Op tijd van een half uurtje staan we vol muggenbeten, snel wegwezen hier is de boodschap.
We gaan dan langs de boulevard maar op zoek naar een koffiebar, zodat we tenminste van al die steekbeesten verlost zijn.
Vlakbij onze Casa strijken we neer in een barretje, waar we een koffietje drinken en één van de vele plaatselijke rumsoorten testen
Daarna, gezien onze laatste avond in Cuba, nemen we nog een cocktailtje ‘om het af te leren‘   Die smaakt echter zo goed, dat we er nog maar ééntje nemen, het is er zalig vertoeven op dat terrasje
Met spijt in het hart betalen we daarna de rekening en gaan we naar onze Casa, tijd voor een slaapje, morgen wordt een lange dag .
Of eigenlijk 2 lange dagen, we vertrekken zaterdag lokale tijd rond 22h00 richting Madrid, waar we aansluiting hebben naar Brussel.
Maar tegen dat we weer in Brussel landen, zal het al zondagavond zijn,
hopelijk kunnen we op het vliegtuig dan een beetje slapen om alvast terug in het goede ritme te komen
Aanpassen van dit aangenamen ‘winterse’ Cuba naar het winterse België zal nog een ander paar mouwen worden, maar we zien wel hoe het loopt ::-)

 

Categorieën:Cuba, rondreis, Zuid-Amerika

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: