Ostrich ( struisvogel ) Farm


Het zonnetje schijnt deze morgen weer volop en we zetten ons weer op het terras voor het ontbijt.

Tot op heden waren er slechts 2 kamers bezet, maar vanaf vandaag wordt het een beetje drukker blijkbaar … er zijn nu 4 kamers bewoond … Alles gaat echter even vlot en we genieten weeral van het moment, wanneer we binnen een kleine week terug thuis zijn, zullen we voorlopig niet meer buiten moeten ontbijten 🙂

We bekijken daarna eens wat we willen doen vandaag, en besluiten om de ( enige ? ) struisvogel boerderij van het eiland te gaan opzoeken, vervolgd door de lokale Aloë Vera Plantage en Serena’s Art Factory, oftewel the home of the Chichi… Dat is een beetje het nationaal souveniertje van Curaçao, een beeldje of sculptuur van een ‘lijvig’ dametje in allereli verschillende kleuren en uitvoeringen.  Heel erg herkenbaar en vrolijk van uitzicht.

We vertrekken dus weer met ons huurautootje en zetten eerst koers naar de Ostrich Farm, de struisvogels dus.   Dat is een beetje achteraf gelegen richting de andere kant van het eiland, maar we hebben het al snel gevonden.

Daar aangekomen parkeren we ons wagentje ( in de schaduw, niet onbelangrijk … 🙂 ) en wandelen eens over het domein om te kijken wat er allemaal te beleven valt.

Dat blijkt op zich niet zo heel veel te zijn, het beperkt zich tot een tour van een klein uurtje over de boerderij, waarin de struisvogel evolutie van ei tot vogel bekeken wordt.

Verder zijn er ook nog wat andere dieren, bvb 2 prachtige, fiere pauwen die ons buiten welkom komen heten en heel erg statig voor zich uit zitten te kijken, mooie beestjes, alleen jammer dat ze niet eventjes hun prachtige staart laten zien …

NIet dus, maar ja, you can’t win them all !

Hierna wandelen we verder het domein in en komen we nog een hoop andere beestjes tegen, je hebt er de kleine en grotere hagedisjes ( leguanen ) , grote kleurrijke papegaaien, kleine, heel snelle aapjes en ook nog heel veel kippen en geitjes, een hele dierentuin dus.

We kijken er wat rond -, drinken alweer liters water en houden het dan voor bekeken.

Volgende stop : the home of the chichi’s  ( Serena’s Art Factory ).  Helaas hebben we er totaal geen erg in gehad ( vakantiemodus he … 🙂 ) dat het vandaag zondag is en dus heel veel dingen gesloten zijn, waaronder ook Serena dus …

Helaas, maar niet getreurd … een beetje verder kunnen we een kijkje gaan nemen bij de Aloë Vera Plantage.   Het ziet er allemaal een beetje verlaten uit, maar het winkeltje blijkt wel degelijke gewoon open te zijn.  We bekijken al de produkten eens en besluiten om toch enkele smeerseltjes mee te nemen om eens uit te testen.

De Nederlandse dame aan het onthaal verzekert ons dat we alles, zouden we het goed vinden,
steeds online kunnen bestellen :-), we zien wel …

Als volgende rijden we verder richting Oostpunt / Santa Barbara / Jan Thiel.

We hebben echter onderweg gezien dat er net voorbij de Ostrich Farm ook een prachtig meer ligt,
waar blijkbaar steeds veel wind staat en dat een beetje een Walhalla is voor Kite Surfers.

Van op afstand leek het ons een prachtig, diepblauw zeetje te zijn, dus zeker de moeite van een bezoekje waard vermoedelijk.  Dat blijkt ook het geval te zijn, het is inderdaad een wondermooi plekje en voor alle Kite Surfers hier in de buurt vermoedelijk ‘the place to be’

Het is een prachtige plek en vanop afstand zien we vele Kite Surfers hun ding doen …

Er staat daar uiteraard heel veel wind, maar dat deert ons niet echt.  Het is ondertussen wederom heel erg heet en plakkerig geworden, dus de strakke ‘koele’ wind doet eigenlijk deugd !

Hoewel dat ‘koel’ natuurlijk heel erg relatief is op deze plek 🙂

We rijden daarna verder richting de oostkust, maar helemaal tot het uiterste puntje van deze kant van het eiland geraken we niet, er liggen nauwelijks wegen …

Na een tijdje geven we het op en keren we een stukje terug op onze stappen, we gaan dan maar eens in de jachthavens aan Jan Thiel alle gigantische boten en jachten bekijken, ook wel eens de moeite natuulijk.

Als aflsuiter brengen we nog een tijdje door op het Papagayo Beach, één van de chiquere stranden op het eiland.  We ploffen er een tijdje neer aan een tafeltje met een spectacurlair zicht op de oceaan.  Palmbomen, staalblauwe lucht en een prachtige oceaan … wat wil een mens nog meer ?  Een lekker ananassapje en een hapje om te delen met dit fantastische panorama, denken wij dan …  Het ananassapje lukt nog zonder problemen, maar het bestelde snackje krijgen we nooit te pakken…

Vermoedelijk zijn ze het gewoon vergeten te bestellen in de keuken, maar eigenlijk maakt het niet zo veel uit … we snoepen dan maar niets en vertrekken na de rekening van het drinken betaaald te hebben.  Niet helemaal geslaagd dus, maar achteraf bekeken nog zo slecht niet … geen extra calorietjes en het ananassapje was ook gewoon geweldig lekker 🙂

We nemen nog een kijkje in de jachthaven, waar enorme boten en catamarans aangemeerd liggen, t is weer eens een hele andere kant van dit eiland !

Voor vandaag is het genoeg geweest en we zetten koers terug naar Villa Tokara.  Een frisse duik in het zwembad lijkt ons nu wel heel aanlokkelijk 🙂

Terug in ons hotel doen we dat dan ook en het doet enorm veel deugd !

Echt een ideaal recept voor vakantie in deze hete contreien 🙂

Vanavond gaan we naast de deur uit eten bij Rozendaels, en de bestelde lokale specialiteit ( gevulde Gouda kaas met kip ) blijkt heel erg lekker te zijn, maar ook heel erg zwaar …

De helft blijft liggen, maar het was wel superlekker !

Tijd voor een paar zoete dromen nu 🙂

Categorieën:Curacao, Zuid-Amerika

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: