Sea aquarium


Deze morgen ontbijten we weer heel gezellig op het terras bij het zwembad, een mens zou dit gewoon kunnen worden 🙂

We nemen rustig de tijd om eens te bekijken wat we vandaag willen doen, dat rustig vakantie houden begint ons al aardig te lukken !  Is ook niet zo moeilijk met deze temperaturen, daarvan ga je vanzelf een beetje langzamer leven 🙂

We besluiten uiteindelijk om het Curaçao See Aquarium eens te bezoeken.  Er is ook een DolphinAcademy aan verbonden, en we zijn altijd wel kandidaat om deze leuke dieren eens te bezoeken, dan hebben wij bij eerdere reizen ook al regelmatig gedaan ( soms waren het ook wel wat grotere visjes, zoals de walvissen in Noorwegen en Canada ) en het zijn steeds gedenkwaardige ontmoetingen.

We gaan te voet, want het is uiteindelijk maar een klein uurtje wandelen van ons vakantie adresje en sowieso gaan we altijd liever stappen dan rijden.

Uiteraard gaat het in deze warmte net iets minder snel dan normaal, maar dat is geen probleem, er is onderweg genoeg te zien in de vele kleine doorgangetjes naar de oceaan.

We maken dus regelmatig een zijsprongetje op onze route om de azuurblauwe zee een beetje te bewonderen, blijft een prachtig beeld !

Na een goed uur komen we bij het Sea Aquarium aan, we kopen een toegangsticketje en gaan binnen eens kijken.  Allereerst kunnen we nog even de zeeleeuwen aan het werk zien ( duurt wel maar een paar minuutjes ) en dan gaan we eens kijken bij de haaien.

Ze zien er helemaal niet gevaarlijk uit, maar het blijven natuurlijk wel haaien …

Je kan ze ook gaan voederen, maar als we dat eens bekijken, laten we het toch maar voor wat het is… eigenlijk is het een beetje beschamend …. de dieren hebben nauwelijks plaats om te bewegen en zitten in heel ondiep water, kan voor een beetje haai toch helemaal niet leuk zijn …

Jammer genoeg blijkt het hele Sea Aquarium totaal achterhaald,  het is allemaal al redelijk oud en helemaal niet aangepast aan de dierenrechten van deze tijd…

Een beetje zoals de begindagen van de meeste dierenparken en niet meegeëvolueerd, maar misschien is dat op dit eiland ook niet helemaal abnormaal, gezien voor een dergelijk instituut natuurlijk heel veel centjes nodig zijn …

De medewerkers hebben echter wel echt een hart voor hun dieren, dat zien we bij de dolfijnen, die min of meer ‘vrij’ rondzwemmen in enkele natuurlijke bassins.  We zien daar één van de trainsters heel erg leuk met haar dieren communiceren … ze ligt op haar buik op de kade en lijkt wel met de visjes te kunnen praten … de dolfijnen komen allemaal naar haar toe en produceren de hele tijd hun gekende kirrende geluidjes, het geeft ons de indruk dat de dieren hier echt wel van genieten,
de trainster trouwens ook zo te zien 🙂

Mooi wel als je zo een job hebt !

Alleen jammer dus dat het hele complex hopeloos verouderd is en al de dieren in veel te kleine, versleten bassins moeten leven …

We vatten na het aquariumgebeuren rustig de terugweg aan, maar ondertussen is het zo mogelijk nog heter en plakkeriger geworden, en we stoppen dan ook regelmatig onderweg om te drinken (water, heeeeeeeel veel water 🙂 )

Onderweg houden we nog even een stop op Mambo Beach Boulevard, waarschijnlijk zowat de meest ‘ mondaine ‘ plek van Curaçao.

Daar is het echter op dat ogenblik heel erg stilletjes, we zijn er bijna de enige bezoekers en er valt niet echt veel te zien.   Wat waarschijnlijk aan het uur te wijten is, want vermoedelijk zal er hier s avonds wel veel meer ambiance zijn.  Niet echt onze stijl eigenlijk, dus we houden het er al snel voor bekeken en vervolgen onze wandelweg terug.  Onderweg stuiten we nog op een Fins koppel die ook op weg zijn naar het aquarium en van ons willen weten of het de moeite waard is …

Tja, eigenlijk niet echt dus, wij hielden er in elk geval een beetje plaatsvervangende schaamte aan over …

Vandaag is dus een enorm ‘plakkerige’ dag en we zijn dan ook heel tevreden wanneer we terug aan ons hotelletje komen en in het zwembad kunnen springen … zalig om af te koelen en de spiertjes te laten ontspannen ! We blijven nog een beetje aan het zwembad zitten en nemen rustig de tijd om wat te lezen en te babbelen.  Wie zei er ook weer dat een ‘rustige’ vakantie niks voor ons was ? 🙂

We nemen daarna nog een verkwikkende douche en gaan dan weer op stap om een eetadresje te zoeken.  Toen we eerder deze week naar Punda gewandeld zijn, hadden we onderweg ook een restaurantje gezien dat er wel heel aanlokkelijk uitzag, het heet bovendien ‘Cristal’, dus dat mogen we absoluut niet overslaan 🙂

Het is amper 10 minuutjes wandelen vanuit ons hotel en onderweg ernaar toe worden we bovendien ook nog eens getrakteerd op een prachtige lichtshow van de zonsondergang … heel mooi, jammer genoeg zien we enkel de lichtreflectie in alle mogelijke varianten van rood, de zon ook echt in de oceaan zien zakken, lukt vanop deze plek niet, maar dat doen we dan later deze week nog wel eens !

Het restaurant is ook deze keer een voltreffer, het is er heel erg gezellig met een leuk terras, overal lichtjes en sfeervolle muziek.  Het eten blijkt dan ook nog eens superlekker te zijn, ééntje om te onthouden dus !

We genieten van een sfeervol en lekker dinertje en we zijn er niet alleen, het restaurant zit goed vol, dus blijkbaar wel een gekend adres !

De rekening is natuurlijk dan weer net iets ‘zwaarder’, maar dat vinden we niet erg, kwaliteit mag zijn prijs hebben.

Prachtig einde alweer van een mooie zonnige dag, morgen zien we wel weer wat we doen…

Categorieën:Curacao, Zuid-Amerika

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: