2e deel richting Plitvice


Na een zeer verzorgd ontbijt, stappen we weer in de auto en vertrekken voor het 2de stuk van onze rit richting de beroemde Plitvice Meren in Kroatië.

Ook nu loopt het ( gelukkig ) weer allemaal vrij vlot en ook aan de verschillende grenzen geen enkel probleem.  Enkel wanneer we Kroatië binnenrijden, moeten we wel een dik half uurtje aanschuiven … voor paspoortcontrole zo blijkt.

Iedereen die de grens over wil, wordt gecheckt, en dus is het aanschuiven…

Maar verder dus geen problemen, en na enkele uurtjes bereiken we ons reisdoel Grabovac, vlakbij de bekende meren.

We logeren hier enkele dagen in hotel 16 Lakes, en plannen enkele wandelingen in het Nationaal Park Jezera om er de prachtige natuur te ontdekken

Ons hotel blijkt prima in orde te zijn en vrij modern naar Kroatische normen ( althans als we het gebouw vergelijken met vele andere bouwsels die we onderweg gezien hebben )

Maar dat zal vermoedelijk voor een groot deel te danken zijn aan de toeristische aantrekkingskracht van de Plitvice Lakes, alles op dit traject is in vrij goede staat trouwens.

We laden de bagage uit en zetten ons alvast een keertje op het mooie terras, met zicht op het zwembad en de omliggende natuur, mooi !

Categorieën:Kroatie, Plitvicci meren 07/2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: