Plitvice Lakes Part 1


Tickets voor het beroemde natuurpark moet je tegenwoordig ( Covidgewijs vermoedelijk ) vooraf online kopen, en dat hadden we dan ook gedaan.  We hebben een 2-dagenticket genomen zodat we op ons gemakje rustig het hele park kunnen verkennen. We moeten vanuit ons hotel ong. 10 minuutjes rijden en we zijn er. Vandaag vertrekken we vanaf ingang 1 en we gaan voor de langste wandeling, een dikke 18 km lang. Vanaf de parking is het ook nog wel een heel eindje stappen, dus we gaan vandaag vlotjes over de 20km, kan tellen voor een eerste dag 🙂

Je kan met het ticket  eventueel ook een stuk van de routes met een boot of treintje doen, maar we doen stoer en gaan gewoon stappen!
Daar hebben we geen spijt van, het is werkelijk prachtig, je komt er letterlijk ogen tekort om alles goed te kunnen bekijken … schitterend gewoon.
Hoewel bewolkt gestart,is de zon er ondertussen ook helemaal doorgekomen en met een staalblauwe hemel boven ons hoofd is het natuurlijk nog meer overweldigend.
We genieten met volle teugen van al dat natuurschoon en vergapen ons aan de grote en kleine azuurblauwe, soms groenige meren en de vele watervallen.

Wonderlijk !

Na een lange wandeldag door berg en dal, keren we – zoals dat zo mooi gezegd wordt – moe maar tevreden terug 🙂
Gezien onze stappenteller vandaag bijna tilt slaat, verdienen we wel een verfrissingkje.
We hebben onderweg uiteraard liters water gedronken en een appeltje genuttigd, maar stillaan komt er toch een hongertje tevoorschijn.

Onderweg naar het hotel stoppen we bij een bar/restaurant ‘ Old Shatterhand ‘ genaamd.
Zoals die naam al doet vermoeden is het concept een beetje ‘western’
Maar het is er bijzonder lekker, de burgers zijn er mega ( veel te veel, helaas kregen we het niet allemaal op ), maar ook megalekker, een beetje alternatief tegenover de traditionele uitvoering, maar helemaal in orde !

Na afloop keren we terug naar ons logeeradres en genieten we met een drankje op het terras nog van een mooie zonsondergang … vakantie !!!

Categorieën:Kroatie, Plitvicci meren 07/2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: