Havana –> Vinales


Deze morgen krijgen we nogmaals een fantastisch ontbijt geserveerd van Eduardo en Vivian, met alweer een ander sapje ( Mango deze keer ) en opnieuw een omelet met spek en kruiden en de onnavolgbare ananascake, mmm … zo lekker
Na het ontbijt krijgen we van Vivian ( ze is salsa lerares ) nog een gratis danslesje en wuiven ze ons uit;
To Eduardo and Vivian : many thanks for the wonderful stay at your beatiful Casa ABRUE RIVERA ( best Casa in whole Havanna 🙂 ), we enjoyed it a lot, and will shurely, if possible, come visit you again !!!

Na het ontbijt beginnen we aan het volgende hoofdstuk van onze Cuba-reis, de tocht naar tabaksstadje Vinales, op het platteland.
De taxi pikt ons op aan de Casa, maar dat is deze keer een serieuze teleurstelling, het is een oude Peugot, die aan alle kanten rammelt en ook binnen niet erg fris is, om nog niet te spreken van de chauffeur …
Die lijkt meer op een Albanese maffia figuur, en het blijkt ook nog eens een ongemanierd boertig persoon te zijn.
Onderweg smijt hij rustig alle afval uit zijn raampje, rochelt er op los, en moet zowat om het half uur stoppen voor een ‘ bagno naturale ‘ ( een plasje langs de weg ).  Hij stopt bovendien op verschillende plaatsen om één of ander handeltje te drijven … niet zo leuk, maar gelukkig hebben wij er verder geen last van.
Hij brengt ons naar Vinales, naar onze volgende Casa ( Villa La Cubana ) en daarna verdwijnt hij weer ( gelukkig maar 🙂 )

De volgende Casa is – helaas voor ons – in vergelijking met die van Eduardo en Vivian – een teleurstelling.
Het is er weliswaar wel proper ( gelukkig maar ), maar het is totaal verouderd en onverzorgd, stopcontacten hangen uit de muur en uit de kraan komt nauwelijks een dun straaltje water.
De douche is gelukkig iets beter, maar het is allemaal niet zo veel soeps helaas.  Zal misschien wel normaal zijn in Cuba, we zijn waarschijnlijk te veel verwend in Havanna 🙂

De eigenares Maria is een heel gewiekste madam die gelijk van alles wil ‘ regelen ‘ met ons … avondeten bij haar, een taxi naar het Parque Central één vd volgende dagen enz … ze zal vermoedelijk overal haar percentje op verdienen, een zakenvrouw 🙂

We zetten onze valiezen binnen en trekken op onderzoek in Vinales. Dat is een vrij stoffig stadje, maar wel minder vervallen en netter dan Havanna.
Het is duidelijk in volle expansie, want overal wordt gebouwd, of bijgebouwd.
Het is een heel kleurrijk stadje, de huisjes hebben werkelijk alle kleuren van de regenboog, maar er is helaas wel ontzettend veel verkeer
Dat verwacht je niet van een plattelandsstadje in Cuba, maar het is constant een over en weer gerij van de onvermijdbare oude auto’s, camions, bussen, enz .. en uiteraard allemaal even stinkend  ( lees, uitlaatgassen, pfff … )

Na onze rondwandeling in het stadje, gaan we nog even internetten op het kerkpleintje, maar foto’s laden gaat wel heel erg traag, dus dat proberen we morgen nog wel een keer.   We drinken nog een Crystal biertje in een barretje vlak bij onze Casa en keren dan terug.
Onze medebewoners daar zijn ook Belgen ( uit Limburg ) en we doen nog een gezellig babbel, alvorens naar de douche te trekken en ons avondeten door Maria te laten voorschotelen.
Dat is kip met rijst ( nationaal gerecht in Cuba 🙂 ) en het is best lekker,
maar gezellig is het allerminst in de saaie eetkamer van Maria.
De volgende dagen zullen we maar in het stadje eten.

Na het eten trekken we nogmaals het stadje in en gaan we nog een cocktailtje drinken in één van de gezellige barretjes van Vinales.
Het worden er zelfs 2 en ze zijn superlekker … morgen komen we hier ook eten, want het ziet er allemaal heel lekker uit.
Na de cocktails, gaan we terug richting Casa en duiken we in ons bed voor een schoonheidsslaapje 🙂
Morgen doen we een wandeling in de wondermooie Vinales vallei met een lokale gids
Benieuwd hoe dat verder gaat aflopen 🙂

 

Categorieën:Cuba, rondreis, Zuid-Amerika

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: