Trinidad –> Varadero


Vandaag vertrekken we dus alweer naar de volgende halte in deze prachtige Cuba-reis. We ontbijten dus weer tijdig, en brengen de bagage alvast naar beneden tegen dat onze taxi arriveert.
Die is ook nu weer goed op tijd, en het is deze keer bovendien een wagen die in orde blijkt te zijn, er zitten deze keer wel veiligheidsgordels is 🙂
en hij rijdt zonder te rammelen of schudden, er zit zelfs airco in, geweldig !!!
De chauffeur is een vriendelijke man, die ons onderweg ook nog wat uitleg probeert te geven over het leven in Cuba.  Hij spreekt niet echt veel Engels, en wij niet echt veel Spaans, maar het lukt toch wel om mekaar te begrijpen.
De rit schiet goed op en ronde de middag zijn we in Varadero.
Eigenlijk is dat een langgerekt schiereiland, dat in de oceaan steekt, en dat het voornamelijk van zijn witte stranden en prachtig blauw-groene wateren moet hebben.  De laatste dagen worden dus waarschijnlijk vooral zon-zee-strand, maar dat mag uiteraard ook wel eens een keertje.
De Casa die we hier hebben, is echt een afknapper, het is absoluut de allerslechtste van de 5 die we gehad hebben, oud en versleten, maar het bed en sanitair zijn proper, dus we zullen het er mee moeten doen.
Nadat we iets gedronken hebben, zetten we onze bagage in de aftandse kamer en trekken we alvast de stad in.
Een vriendelijke dame bij het Thomas Cooke agestschap vertelt ons dat de hele boulevard ( Calle n° 1 ) eigenlijk ‘ downtown ‘ is, en we die dus helemaal kunnen afwandelen om de hele stad te zien.  Enig probleempje is dat die boulevard meer dan 20 km lang is, en we die dus best in 2 stukken kunnen verkennen.  Vandaag wandelen we door het oude deel, waar je vooral veel souvenirwinkeltjes, cafe”s en restaurants vindt,  Gek genoeg niet echt veel hotels, maar we hebben zo een vermoeden dat die meer in het andere deel van de stad liggen, vermoeden dat ons bevestigd wordt, wanneer we de reisgidsjes er nog eens op naslaan. de boulevard gaat aan de andere kant inderdaad over in Avenidas des Americas en daar zitten dus de meer moderne gebouwen en winkels.  Dat is echter een wandeling voor morgen, dan trekken we die kant uit.
Voor vandaag is het goed geweest, en we gaan ons opfrissen in de gammele douche van ons nieuwe verblijf, vooraleer een eetadresje te gaan zoeken.
Uit één van de reisgidsen halen we “ le 60 ‘ ( genoemd naar de straat of Calle waar ze gelegen is, alle straten zijn volgens het Amerikaanse systeem genummerd en verdeeld in blocks ) en dat blijkt absoluut een aanrader te zijn.
Het is er weliswaar een ietsje duurder dan in de meeste Cubaanse restaurants, maar het is er vooral superlekker en de bediening is uiterst attent.  Er speelt ook nu weer een live bandje en deze keer is het heel fijn gitaarduo, ze leveren perfecte ( niet te luide ) achtergrondmuziek af, enkel met 2 gitaren, heel mooi en aangenaam  om naar te luisteren?
We besluiten de avond nog met een koffietje, en prompt krijg ik van het restaurant nog een rode roos aangeboden …. cadeautje voor alle dames die het restaurant bezoeken, een heel fijne attentie toch wel !
Daarna gaan we op zoek naar het Internet café, maar in het donker vinden we dat niet zo direct terug.  We beslissen dan maar om nog een cocktail te drinken in het barretje op de hoek van onze straat, en onder het genot van een Mojito en Havana Special luisteren we naar Phil Collins op de achtergrond, mooie afsluiter van deze dag …

 

Categorieën:Cuba, rondreis, Zuid-Amerika

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: