Westpunt, schildpadden en flamingos


Na alweer een gezond, en lekker ontbijt ( yoghurt met fruit en granen ) starten we vandaag ons ( beetje krottig 🙂 ) huurautootje nog eens om de westkust van het eiland een keer te gaan bezoeken.

Westpunt zoals het heel toepasselijk wordt aangegeven, staat bekend om de grote zeeschildpadden, de prachtige uitzichten en ook de ontelbare kleine en grote strandjes.
Het is blijkbaar de rustigste kust van het eiland, en dat ondervinden we ook als we er naartoe rijden.  Om heen en terug te rijden kan je een beetje een lusvormige route nemen.  Vertrekken doe je dus langs de andere kant van het eiland, de noordoostelijke kust.  Die is een beetje ruwer en onstuimiger dan de westelijke kant, waar wij ook logeren.  Je ziet ook aan het landschap waar we op de heenweg doorheen rijden dat de natuur het daar harder te verduren krijgt van de weersomstandigheden, het is er vrij kaal en zelfs desolaat te noemen, niet echt mooi eigenlijk.

We passeren er ook heel veel huisjes, in allerlei vormen en afmetingen en in allerlei verschillende stadia van afwerking 🙂

Het legt nog eens een beetje de vinger op de wonde dat het in Curaçao – buiten de meer ontwikkelde toeristische stukken – toch nog wel heel erg ‘onderkomen’ is.   Veel van de huisjes zijn ofwel niet afgewerkt ofwel helemaal verwaarloosd, het lijkt er op dat hier toch nog wel veel armoede is, en dat mensen –  net zoals trouwens in Cuba – soms in heel moeilijke omstandigheden moeten leven helaas …

Aan de uiterste punt van het eiland ( de Westpunt dus ) vinden we vrij snel ons eerste doel voor vandaag, de habitat van de reuze schildpad.   Er staan gewoon bordjes ‘ Turtles / Fresh Fish ‘ 🙂

en dat klopt helemaal ! Verse vis kan je er zo aan het strand kopen, er staat een soort kraampje met de vangst van de dag, die bovendien vakkundig met een immens groot kapmes, letterlijk in mootjes wordt gehakt, indrukwekkend … 🙂

De reuze schildpadden zijn ook talrijk aanwezig, wat niet helemaal onlogisch is, gezien de afval van de verse vis vanop de steiger in het water wordt gekieperd, en dat lusten die beesten natuurlijk wel !  Ook allerlei vogelsoorten komen er op af, dus er is wel wat beweging daar.

Helaas zijn er ook wel redelijk wat mensen aanwezig, die met een snorkel aan op hun buik de schildpadden willen bewonderen die daar rondzwemmen.

Dat zorgt wel voor een beetje een grappig beeld … er zijn vermoedelijk meer mensen aan het snorkelen dan dat er schildpadden rondzwemmen … kan je je afvragen wie nu eigenlijk wie aan het bekijken is … 🙂

Na het schildpadden intermezzo rijden we verder richting St Willibrordus, waar je, met wat geluk, de gekende flamingo’s van Curaçao zou moeten kunnen bewonderen.

Onderweg stoppen we nog aan één van de bekendste strandjes, de Kleine Knip ( er bestaat ook nog een versie Grote Knip 🙂 ).

We nemen er even een duik in de oceaan, en terwijl we daar een beetje rondzwemmen duikt er warempel plots een kleiner exemplaar schildpad naast ons in het water op.

We zien hem ( of haar ) met het kopje bovenkomen, maar uiteraard hebben we op dat ogenblik geen camera bij, dus een foto zat er niet in. Niet erg natuurlijk, gewoon heel leuk om dit te kunnen zien.  Zo snel het dier tevoorschijn kwam, zo snel verdwijnt het ook weer … leuke ontmoeting toch !

Na het geplons, en wanneer we weer opgedroogd zijn, rijden we dan verder richting St Willibrordus.  Waarschijnlijk hebben we wel geluk, want we rijden nog maar pas langs de grote plassen of meren, wanneer we al een grote kolonie van de grappige roze vogels in het water zien staan.  We parkeren dus ons hobbelwagentje en gaan een kijkje nemen.

De vogels zijn helemaal niet bang en blijven rustig in het water verder rondwaden terwijl wij hen bewonderen en ze trachten zo duidelijk mogelijk in beeld te brengen, heel mooi ook alweer !

Na deze stop wordt het weer stilletjesaan tijd om terug te keren naar onze mooie ‘casa’, we keren terug naar Villa Tokara en nemen nog even een duik in het zwembad, lekker verfrissend.

Avondeten doen we vanavond bij onze buren aan de overkant. Het gekende Avila Beach Hotel heeft blijkbaar meerder restaurants en er is ook altijd wel live muziek … heel gezellig om de avond mee af te sluiten.

Tijd om een schoonheidsslaapje te gaan doen !

Categorieën:Curacao, Zuid-Amerika

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: